Püsilakkimisel kasutatakse tavaliselt OPI või Shellaci toodetud geeljaid lakke, mida kantakse peale kolm kihti ning iga kiht kuivatatakse ja kinnitatakse spetsiaalse UV-lambi all. Maniküürijad kiidavad seda meetodit kui lihtsat ja kiiret võimalust endale püsivalt kaunid küüned saada, kuid arstide sõnul nõuab taolist tüüpi ilu suuremaid ohvreid kui arvatakse.

Nimelt ei ole suurem osa UV-lampidest õigesti reguleeritud ning see võib kujutada ohtu. Samuti põhjustab pidev käte "päevitamine" naha vananemist, mis tähendab, et klient lahkub salongist küll kaunite küünte, kuid koledate kortsuliste kätega.

Dr Chris Adigun New Yorgi meditsiinikoolist kinnitab, et naistel, kes tihemini püsilakitud küüntega hoolduses käivad, on suurem oht nahavähi tekkeks. Et ohte vähendada, soovitab tohter enne UV-lambi kasutamist kätele päevituskreemi määrida.

Dr Adiguni sõnul peidavad kunstküüned ka kõikvõimalikke küünteprobleeme, näiteks küüne õhenemist ja rabedaks muutumist. See olevat veel ebaselge, kas muresid tekitab lakk või hoopis laki eemaldamiseks kasutatav atsetoon. Igal juhul võtab püsilakkimisest taastumine oma küüntel aega kuni kuus nädalat.