Ilukirurgia vast lähemat selgitamist ei vaja — on ju sellest loodud paeluvaid telesarju ja tõsielusaateid ning valdkonna arengut, trende ja tulemusi saab näha ajakirjade veergudel pea igapäevaselt.

Mis aga leiab vähem kajastust, on kaalukirurgia. Eks see ole mõistetav ka — tervis on ju isiklik küsimus ja ega arsti juures käimisest soovi keegi kõva häälega rääkida. Ometi teeb Eesti ilma ka just kaalukirurgia ehk bariaatria valdkonnas.

Mis on bariaatriline kirurgia?

Bariaatriline kirurgia on lühidalt selgitades meditsiinivaldkond, mille eesmärk ja tulemus on pakkuda inimestele konkreetseid, koheseid ja mõõdetavaid tulemusi kaalu alandamisel. See on vajalik mitte ainult esteetilistel kaalutlustel, vaid ka elulistel põhjustel, sest tõsine ülekaal alandab inimese enesehinnangut, kahjustab tervist, elukvaliteeti ja vähendab olulisel määral eluiga.

Bariaatrilise kirurgia abil on võimalik ennetada või kuni tervenemiseni mõjutada tervet rida rasvumisega seotud haigusi, nende seas:

  • diabeet (haigus, mida iseloomustab ebanormaalselt kõrge glükoosi hulk veres);
  • hüpertensioon (pidevalt kõrge vererõhk);
  • kõrge kolesteroolitase (kolesterool koguneb arterite seintel ja segab verevoolu);
  • uneapnoe (ajutine hingamiskatkestus uneajal);
  • kroonilised peavalud;
  • jalaveenide probleemid (värvimuutused pahkluudel ja sääre alaosal);
  • inkontinentsus (kaob kontroll põie üle);
  • maksahaigused (rasva kogunemine maksa rakkudesse põhjustab põletikke);
  • artroos (kulunud proteesimist vajavad liigesed);
  • vähkkasvajate teke;
  • ateroskleroos (veresoonte lupjumine);
  • südamelihaseinfarkt;
  • jäseme gangreeniga lõppev diabeedist põhjustatud väikeste arterite kahjustus.

Miks just Eesti on tõusmas aina tähelepanuväärsemaks riigiks selles valdkonnas?

Maovähendusoperatsioonid on tõusuteel nii meie regioonis kui ka maailmas üldiselt, kuna ülekaalulisus ja sellega kaasnevad terviseprobleemid on kasvav probleem kogu läänemaailmas, sealhulgas meie kodumaal.

2015. aastal teostati ainuüksi Eestis kokku üle 600 bariaatrilise operatsiooni. 2016. aasta kohta puuduvad praegu veel täpsed andmed, kuid tunnetuslikult võib väita, et trend on pigem kasvav kui kahanev. Esimene bariaatriline operatsioon teostati Eestis teadaolevalt 2004. aastal. Seega on meie kodumaal vastava ala praktika olemas juba tublisti üle kümne aasta.

Paljud inimesed, kes on otsustanud mõne bariaatrilise operatsiooni kasuks, on seda teinud Eestis, sest meie riigis on teenuse kvaliteet väga kõrgel tasemel ja hinnatase võrreldes lähiriikidega oluliselt kliendisõbralikum.

Samuti hinnatakse äärmiselt kõrgelt Eestis tegutsevaid butiikmeditsiiniagentuure.

Siinkohal on paslik esile tõsta meditsiiniagentuuri The Health Clinic. Nad pakuvad mitte ainult kõige laiemat protseduurideportfelli kaalukirurgia osas, vaid ka kõige terviklikumat järelhoolitsust — alates taastumisest kuni toitumisnõustamise ja treeningkavani välja. Professionaalselt läbi viidud protseduuride ja operatsioonide ning kvaliteetse järelhoolitsuse ühtsus on just see, mis teeb Eestist ja meie parimast meditsiiniagentuurist ihaldatud sihtkoha.

Samuti on oluline kummutada müüt sääraste protseduuride kallidusest. Esiteks on tervisele raske hinda panna, kuid kui see vajadus tekib, siis The Health Clinic pakub järelmaksu (potentsiaalselt elupäästvale protseduurile), kus hinnad algavad 69 eurost. Kui me räägime märkimisväärsest tõusust elukvaliteedis (ja elukestvuses), siis tundub selline summa enam kui tühine.

Isegi järelmaksuvõimalust kõrvale jättes on hinnad näiteks Soomega võrreldes oluliselt odavamad, kuid veelgi enam hinnatakse just Eestis pakutavat terviklikku teenindust — operatsiooniks ettevalmistusest kuni järelhoolitsusteni ja toitumisnõustamiseni.

Ühtlasi on The Health Clinic ainus Eestis, mis pakub viit erinevat kaalukirurgiaprotseduuri, võimaldades seega sobilikku lahendust absoluutselt igale kliendile. Siinkohal on oluline tähelepanek, et The Health Clinic ei räägi kunagi „patsientidest”, vaid alati „klientidest” — see on esimene väga oluline indikaator sellest, kuidas nad suhtuvad inimestesse, kes nende poole pöörduvad.

The Health Clinic on tervishoiuteenuste vahendaja.
Adams Kirurgia Grupp OÜ, tegevusluba L02688.

Jaga
Kommentaarid