Aleksi 13 kingapoe müüja Milla Pitkanen avaldas Iltalehtile, et millegipärast kõnnivad inimesed poes kingi proovides teistmoodi sammuga kui tavaliselt. "Poes kõnnitakse uute kingadega liialt ettevaatlikult ja liiga lühikest aega. Kliente tuleb utsitada kiiremini ja julgemalt astuma, et nad tunneksid, kui varbast pigistab või kand hõõrub," selgitab Pitkanen.

Samuti tuletab ta meelde, et uusi jalanõusid võiks pärast ostmist kohe kodus uuesti proovida, et sobivuses selgusele jõuda. Kui uute jalatsitega õue lähed ja siis selgub, et need ikkagi hästi ei passi, ei saa sa neid enam tagastada.

Müüja õpetab, kuidas osta õige suurusega jalatseid:

*Kingade ostmine võiks jääda päeva teise poolde, kui jalad on pikast päevast natuke tursunud. Siis ei pea sa imestama ja vihastama, kui hommikul ostetud kingad õhtul enam kuidagi jalga ei mahu. 

*Kõige olulisem on silmas pidada, et jalatsid oleksid mugavad. Nad ei tohi kusagilt pigistada ega hõõruda, samuti ei tohiks jalatsid olla liiga suured ja jalas loksuda või liikuda (kand ei tohi liikuda).

*Ära jää kinni oma kinganumbrisse, sest erinevatel tootjatel võivad suurusnumbrid erineda.

*Kingad võivad küll venida, aga ainult laiusesse. Kui kingad on liiga lühikesed, siis liiga lühikeseks nad ka jäävad ning neid endale jalga surudes lõhud ainult oma varbad ja kannad ära.

*Jälgi, et jalatsite värv, kuju, tegumood ja kontsa kõrgus oleks täpselt sulle sobivad. Ebamugavad kingad ei muutu kõndides mugavaks.

*Pea meeles, et su jala kuju võib aastatega muutuda (ja ka näiteks rasedusega), seetõttu ei pruugi kolme aasta vanused jalatsid sulle täna enam sobida.