Mare& Rol`s on moemärk, mille on välja töötanud elukaaslased
Rolands Peterskops
(24) ja
Mare Mastina
(25). Andekad moetegelased vaatavad ettenägelikult tulevikku ja üritavad teha kollektsioone, mida saaks kanda tulevikus.

Nei on väike õmblustöökoda, mida võib pidada tänapäeva kapitalistlikus maailmas julgustükiks. Noored õpivad alles Läti Kunstiakadeemias. Mare on tüdrukutele omaselt usinam ja Rolands, nagu poisid ikka, võtab asja loomingulisemalt, makstes vapralt iga aasta 2000 eurot, sest sellise trahvi on kehtestanud Läti Kunstiakadeemia tudengitele, kelle keskmine hinne langeb allapoole fikseeritud taset. Rolandsi mässumeelsus avaldub ka arvamuses, et ülikool peaks õpetama looma uusi trende, mitte olemasolevate trendide matkimist.

Kollektsioone teeb huvitavamaks veel asjaolu, et Rolandsi rõivaste voodrid on trükitud täis pornograafilisi kujutisi ning Mare on justkui vastand, eelistades heledaid kangaid, materjalidest pitsi ja õlekangast. Vastupidiselt tavamoekunstniku arvamusele, seisavad nad ühise seisukoha eest, et inimest ei tohi hinnata välimuse järgi.

Lätist on tulemas veel Agnese Narnica.

Kolmas geniaalsus on pärit Taanist — Laura Baruël, kes on palju jõudnud oma 30 eluaasta jooksul. Omab kahte bakalaurusekraadi — kunstiajaloos ja moedisaini erialal. Laura Baruëlli juhib tung kommunikeerida innovaatiliste kontseptsioonidega ja ekperimentaalsete lahendustega moemaailmas. Osalenud on ta mitmetel näitustel Pariisis, kultuurifestivalidel, messidel, võistlustel IT`S 4 (Diesel`i talendivõistlusel Itaalias ). Laurat on valitud Berliini Grand Prix International Fashion Design lõppvõistlusele ja Pariisi näitusele Premier Visioni SETLR `i võistlusele.

Samamoodi nagu Lauragi tuleb Taanist Erikka S Bahnsen, kes osales ka IT`S 4 talendivõitlusel. Laval olid tal seal showl ilusad mänglevad liblikatüdrukud, kellele ei läinud muu maailma masendav reaalsus üldse korda. Erikka on lõpetanud ka Taani Disainikooli ja võtnud osa näitustest Taanis ning Jaapanis.

Taanist on veel tulemas Hao Zhang, kes esitleb kollektsiooni MITTELMODA võistluselt pealkirjaga Clothes and Body in a Balance (Keha ja riided tasakaalus). Kollektsioon on inspireeritud Hiina YIN/YANG ja Viie Elemendi (metall, vesi, puud, tuli ja maa) filosoofiast. YIN esindab kõike, mis on naiselik ja YANG vastupidiselt maskuliinsust, otsides omavahel balanssi. Samasuguses seoses on ka Viis Elementi.

Mia Maria Overgaard on samuti Taani Disainikooli läbinud moekunstnik, kes esitleb kirjanik H.C. Anderseni 200 aastapäeva pidustusteks loodud kollektsiooni Vene Kultuurikeskuse laval. Viiene komplekt rõivaid on inspireeritud geniaalse H.C. Anderseni aegadest, kasutades looduslikke materjale -villa, puuvilla ja siidi.

ERKI Moeshowle on kaasatud ka Soome moetegelased Elina Turpeinen, Jenni-Liisa Johanna Yliniva, Anna Saastamoinen, Hanna Väisänen.