Uuringus osales hulgaliselt naisi, kelle põhjal võib kinnitada — süütud igapäevased aksessuaarid ja iluprotseduurid polegi tegelikult nii süütud.

Käekott

Pärast seda kui uurijad märkasid, et naistel kipub ühel kehapoolel rohkem üleliigset rasva olema, uuriti kehasid lähemalt ja jõuti järeldusele, et naised kipuvad “sangakesi” rutem koguma sellele kehapoolele, kus nad kannavad oma suuri ja raskeid käekotte.
“Kui naised tulevad rasvaimusse, mõõdan ma enne, kuidas rasv nende kehal jaotunud on,” räägib ilukirurg Michael Prager. “Olen tähele pannud, et paljudel naistel kipub rohkem rasva kogunema ühele poolele. Ja ainus, mis kõigil naistel omavahel ühine on, on nende jaburalt suur käekott, mida nad kannavad alati ühel küljel.”

Võltspäevitus

Oleme aastaid arvanud, et päevitunud keha muudab meid näiliselt saledamaks, kuid paistab, et efekt võib olla hoopis vastupidine. Teadlased on avastanud, et isepruunistavastes kreemides olevad ftalaadid soosivad kaalutõusu ja tõstavad ka diabeediriski.
Seda kemikaali leidub muide ka kosmeetikatoodetes, puhastusvahendites ja plastmassist anumates.
Aga miks ftalaadid meid paksemaks teevad? Need kemikaalid mõjutavad normaalset hormoonide tasakaalu, umbes nii nagu see kipub kõikuma murdeeas ja menopausi ajal, ning see toob kaasa ka ülekilod.

Retuusid

Retuusid on meeletult mugavad — neid saab kanda pikkade pluuside, kampsude ja kardiganide all, kombineerida erinevate seelikutega või kanda lihtsalt mugavuse mõttes kodus olles. Aga Inglise jalgpallikoodnise füsioterapeut Sammy Margo hoiatab, et liialt pingul olevad retuusid võivad meie lihased laisaks teha. “Retuusid hoiavad ja toetavad meie lihaseid, tehes nende eest kogu töö ära, nii et lihas muutub lõdvaks.
Seega, kui tahad suveks jalgu kenasti vormi saada, loobu kitsastest retuusidest, samuti liiga ümber teksadest.

Kõrged kontsad

Personaaltreener Dax Moy õpetab: “Liialt kõrge kontsa kandmine kallutab naise vaagna ette, seega vajub kõhuõõne sisu ette ja tekita meile punnis kõhu, mida mitmed naised peavad ekslikult paariks ülekiloks.
Niisiis, mine restorani või peole mugavates ja madalates jalanõudes ning pane alles viimasel hetkel kontsad jalga. Kodus aga jaluta ringi paljajalu — see aitab leevendada koormust, mida kontsad on jalgadele tekitanud.


Allikas: Daily Mail