Oodatud ettevõtmisena toimub FIBITi moe- ja disainiturg, kus müüvad oma rõiva- ja aksessuaariloomingut tunnustatud Eesti ja Läti disainerid. Sealhulgas on kohalikest moekunstnikest esindatud MAKI, Liina Stein, Tallinn Dolls, Helen Valk ja välisdisaineritest Zanete Auzina, Mijen Familiy Look ning PAVILION.

FIBITi moeturu eestvedaja Mari Martini sõnul on turg kõigi moehuviliste jaoks ainulaadne võimalus uudistada ja soetada omanäolisi moeloojate rariteetseid tooteid.
"Kuna moeturul esindavad oma loomingut kõik disainerid ise, siis on kohapeal ühtlasi ka hea võimalus autoriga tutvuda, küsida stiilinõu ja miks mitte huvi korral tellida moekunstnikelt ka üks sügistrendi rätsepatöö," lausus Martin.

Esimest korda on FIBITi moeturul esindatud ka Läti disainerid, kelle töid on huvilistel kindlasti põnev uudistada.
Kuid oma kollektsioonidega on esindatud ka Eesti disainerid: Anna Axonova, Diana Kuves, MAKI, Liina Stein, Merilin Pärn, Kadri Tulev, Tallinn Dolls, Helen Valk, Margit Salk, NYMF-Triin Kärblane, Kristel Kuslapuu, Preili Pipar, Namarie, KOTA, UMA disain, TeaBag ning Green Est. Välisdisaineritest on rõiva- ja aksessuaariloominguga kohal
Zanete Auzina, Mijen Family Look ja PAVILION Lätist ning LUMI Soomest.

FIBITi moe- ja disainiturg on Viru Keskuse teisel korrusel avatud 1. oktoobril kell 14.00–20.00 ja 2. oktoobril kell 12.00–22.00.

Lisainfot FIBITi programmist leiad SIIT.

FIBITi seekordse päevajuhi Marten Kuninga sõnul on programmijuhtimise kogemus rahvarohke FIBITi moepäevade auditooriumi ees kahtlemata põnev väljakutse, aga ühtlasi ka hea võimalus ennast moemaailma uudistega kurssi viia. „Eelmisest sügisest on juba aasta aega möödas ja põnev on vaadata, mida uus sügis moemaailmas kaasa toob,“ ütles Kuningas.

Marten Kuningas astub FIBITi raames üles ka üllatusliku muusikaprogrammiga, mis toimub Viru Keskuse aatriumis reedel kell 16:30 ja laupäeval kell 14:00.