FIBITi roll on pakkuda Eesti moesõpradele parimat ülevaadet maailmatrendidest ning inspiratsiooni ja häid ideid oma garderoobi värskendamiseks.

Märtsikuu esimesel nädalavahetusel saab Viru Keskuse aatriumi keskmeks hõbedane moelava, mille vallutavad kolm stilisti täiesti omanäoliste moeetendustega. Moedisainer Hanna Korsar on valinud Viru Keskuse kauplustest välja parimad palad lastele ja noortele, seades kokku muretu ja muheda moeetenduse „Pöörane VIRRVARR“. Särtsakaid ja kevadehõngulisi komplekte pakub vaatamiseks ja kandmiseks pesudisainer Tiiu Roosma oma show´ga „Igavesti noor“ ning hooajale omast romantilis-klassikalist stiili tutvustab moedisainer Kristina Viirpalu moeetendusega „Jalutuskäik Kadriorus“.

FIBITi tipphetk on glamuurne gala Kuldnõel 2009, kus selgub eelmise aasta loomingu põhjal Eesti parim moedisainer, kellel antakse üle Eesti prestiižseim moeauhind Kuldnõel. Esmakordselt tunnustatakse ka aasta silmapaistvaimat kohaliku moemaailma eestvedajat Moemootori auhinnaga.

Kuldnõela žürii esimehe Signe Kivi sõnul on oluline tunnustada ka neid Eesti moemaailma esindajaid, kes lisaks igapäevasele disaineritööle on aktiivsed Eesti moemaailma eestkõnelejad nii Eestis kui ka väljaspool. „Žürii valikul pälvib Moemootori auhinna inimene, kes on teinud Eesti moemaastikul aasta jooksul midagi tõeliselt silmapaistvat ja erilist ning mis kannab laiemat eesmärki ja püsivamat mõju,“ selgitas Signe Kivi uue auhinnakategooria sisu.

Moemootori auhind antakse üle 5. märtsil Viru Keskuses FIBITi raames toimuval Kuldnõela galal. Moemootori auhinna kategoorias ei ole nominente, võitja valib žürii.

Kuldnõel 2009 nominendid on Ivo Nikkolo peadisainer Eve Hanson, BonBon Lingerie loominguline juht, disainer ja stilist Tiiu Roosma, vabakutseline tekstiili- ja moekunstnik Triinu Pungits ja MAKI disainerid Marian Kolesnik ning Kirill Safonov.

Žüriisse kuuluvad Eesti Kunstiakadeemia rektor Signe Kivi, Eesti Kunstiakadeemia moeosakonna õppejõud Jüri Siim, Tallinna Kaubamaja loovjuht Kristina Herodes, Eesti Päevalehe disainitoimetaja Tanel Veenre ning Marie Claire peatoimetaja Anu Merila.

FIBITi moeetenduste ajakava

Reedel, 5. märtsil

16.00 Pöörane VIRRVARR (Hanna Korsar)
17.00 Igavesti noor (Tiiu Roosma)
18.00 Marc O’Polo
19.00 Jalutuskäik Kadriorus (Kristiina Viirpalu)
22.00 Kuldnõela gala* (nominendid: Eve Hanson, Tiiu Roosma, Triinu Pungits ja Kirill Safonov&Mariana Kolesnik)

Laupäeval, 6. märtsil

12.00 16.00 Pöörane VIRRVARR
13.00 17.00 Igavesti noor
14.00 18.00 Marc O’Polo
15.00 19.00 Jalutuskäik Kadriorus

Pühapäeval, 7. märtsil

12.00 Pöörane VIRRVARR
13.00 Igavesti noor
14.00 Marc O’Polo
15.00 Jalutuskäik Kadriorus