Sotsiaalpsühholoogide sõnul on ema elurõõm näiteks sama nakkav, kui kartus elu ees. Seepärast on oluline, et emad mõtleks, kuidas hoolitseda enda eest, et leida ja säilitada elurõõmu. Tartu Ülikooli sotsioloogide poolt läbi viidud uuringu järgi on märgata just emade ja tütarde puhul hoiakute põlvkondadevahelist edasikandumist. Ema ja tütre suhe on väga eriline, sest ema on kõige sagedamini tütrele mudeliks, milline on elu naisena.

Eesti ühe tuntuma pulma- ja portreefotograafi Annika Metsla huviks on alati olnud inimese ja tema eriliste emotsioonide pildile jäädvustamine. Tee pruutpaaride pildistamise juurest on loomulikku rada mööda viinud teda laste pildistamiseni ja sealt omakorda emade ja laste ühiste fotosessioonideni. Kolme lapse emana mõistab Annika hästi laste ja vanemate vahelist emotsionaalset sidet ning seepärast on teda alati huvitanud ka emade ja tütarde ehedate hetkede pildile püüdmine. Annika Metsla pildid on erakordsed ja omanäolised ning tänu loovale lähenemisele on ta oma töödega erinevatelt konkurssidelt korduvalt auhindu noppinud. Annika soov alati midagi uut teha, annab igale fotosessioonile uue näo ning seekord on ta oma pildistamisobjektideks valinud emad ja nende täiskasvanud tütred — naised, kes peavad oluliseks hoolimist endast ja teineteisest.

Uus kaubamärk Lirene teab, kuidas kanda hoolt nii emade kui ka tütarde ilu eest ja soovib, et kõik naised tunneksid end alati kaunina. Lirene tooteid iseloomustavad kõrge kvaliteet, tõhusus ja innovaatiline lähenemine. Lirenel on läbi Dr Irena Erise Teadus- ja Uurimiskeskuse juba 30 aastat kogemusi naiste välimuse ja heaolu eest hoolitsemisel ning iga Lirene toode on hoolika uurimus- ja arendustöö tulemus. Lirene nahahooldustooted on saadaval suuremates ilutooteid pakkuvates kauplustes.

Kuna Lirene toodetele annavad inspiratsiooni kasutajate arvamused, tagasiside ja igapäevased kogemused, siis ei ole see ainult kvaliteetne kosmeetika, vaid eelkõige vastus naiste püüdlusele alati kaunis välja näha. Inspireerituna hoolitsusest, elurõõmust ja kogemustest on sündinud Lirene ja Annika Metslaga koostööprojekt, kus on võimalik jäädvustada ema ja tütre eriline side ning loomulik ilu läbi kaamerasilma. Fotoprojekt „Emad ja tütred” annab kõigile Eestimaa naistele võimaluse panna oma loosiõnn proovile ja osaleda tippfotograafi käe all sündivate pildiseeriate tegemisel. Lõpliku valiku fotosessioonil osalejatest teeb küll juhus, kuid öeldakse ju, fortuuna soosib neid, kes on ka ise aktiivsed ja hakkajad. Seepärast kutsume kõiki emasid ja tütreid aktiivselt projektist osa võtma — andke endast märku kas kodulehe või Facebooki kaudu, osalege loosimisel ja hea õnne korral võite just teie olla need, kelle pildiseeriad kaunistavad emadepäevale pühendatud fotonäitust, mis avatakse 9.mail Tallinna ja pisut hiljem ka Tartu Kaubamajas.