1910: Gibsoni tüdruk

Selle ajastu tüdrukud ja naised vaatasid alt üles sellistele kaunitaridele nagu Camille Clifford ja Evelyn Nesbit. Moes olid huuli torusse ajavad ja kurvikad naised, kes omasid peenikest pihta ja laiu puusi. Korsett oli kohustuslik!

1920: peenike emantsipeerunud naine

Vormis püsimine ei olnud keeruline — kuna naised olid tõelised kodukanad, siis aitasid neid vormis hoida nii pidev tolmuharjaga ühest toast teise jooksmine kui ka laste kantseldamine. Moodi tulid dieedid — saledad jalad olid vähemalt sama olulised kui narmastega kleidid.

1930: seksisireen

Kurvid on jälle moes! 1930ndatel muutusid naised julgemaks ning kleidid avaramaks. Meeste kiuste hakati paljastama õlgu ning avardama dekolteesid. Naised olid tõelised seksisireenid, kes ei jätnud ka kõige tuimemat mehepoega külmaks.

1940: teledaam

1940ndate naiste iluideaaliks oli Katherine Hepburn. Moes oli olla pikk — nii hakkasid tüdrukud juba väikese plikana korralikult piima jooma. Kuna muid liikumisvõimalusi nappis, siis jalutasid selle ajastu naised palju. Seega polnud neil mitte mingit probleemi ideaalkaalus püsimisega.

1950: kurvikad diivad

Marilyn Monroe ja Elizabeth Taylor olid selle ajastu diivad. Mida suuremad puusad ja rinnad, seda ilusam. Müügile tulid lausa tabletid, mis kaalutõusu soodustasid. Kõige selle juures pidi siiski piht peenikeseks jääma, need naised olid tõelised liivakellafiguuri esindajad.

1960: pisike kaunitar

Nii nagu pärast tõusu saabub mõõn, saabusid ka pärast lopsakaid figuure pisikesed kaunitarid. Moes olid kitsad puusad ja väikesed rinnad. Kleidid muutusid lühemaks ja naised dieeditasid nagu pöörased.

1970: pin up stiil

Laiad õlad ja kitsad puusad — see oli 70ndate hipiajastu iluideaal. Kõik, kes olid sündinud pirnikehaga, olid õnnelikud. Naised kummardasid modellikehaga kaunitare, nii sai populaarseks näiteks Naomi Campbell.

1980: supermodellid

Pikk, lihaseline ja mitmemeetriste jalgadega naine — sedasi võib kirjeldada 80nendate naiste unistuste keha. Mida sportlikum, seda parem.

1990: grunge’lik Kate Moss

90ndate naine oli midagi mehe- ja naisekeha vahepealset. Mõni on nimetanud seda lausa heroiininaiseks — peenike, sale, pikk ja pikkade juustega. Just nagu Kate Moss.

2000: kõhulihastega grillkana

Mida pruunim ja mida selgepiirilisemate kõhulihastega, seda ilusam. Moes olid ka blondid juuksed, mida ka paljud tumedapäised siis endale vesinikku kasutades pähe tekitasid.

2010: Kardashiani supertagumik

2010ndad viivad meid Brasiiliasse — moes on lopsakad tagumikud, mis kurvikuse taas au sisse tõstavad. Nii ongi iluideaalideks Kim Kardashian ja Nicki Minaj.

Mis järgmiseks?

Allikas: Daily Mail