Selle-aastased lummavaimad Leigo-tunnid jäid just pimedamasse, vihmasemasse, kuid oma ilu ja hingematvuse poolest õdusamaisse öö-poolsesse aega. Just siis, õhtuhämaruse saabudes, tuli lavale imeilus ööbikhäälne Maarja. Küll väikese hilinemisega, sest tuntud naishäält saatev orkester oli bussirikke tõttu poolel teel abi ootel.

Mul olid aga kuivadest, mõnusatest, soojadest keha katvatest riietest selleks hetkeks järel vaid lirtsuvad külmad raskused. Saatus soosis pillimeeste Leigole hilinemist, sest inimestele jäi aeg vihmasaju-järgseks kuivamiseks, õnneks olid teised vahetusriided kaasas ja üle porise heinamaa jõudsime lõpuks autoni kuivade riiete juurde, kus väikese füüsilise enesepaljastuse saatel oli lõpuks olemine taas mõnus, mitte märg.

Tegelikult oli külm ikkagi juba kontide vahel ja päästa said ainult kas: a) soe armsama embus, b) kuum meega tee või c) väga eriline muusikaelamus. Ette ruttavalt võin öelda, et sain need kõik, ainult et pidin tee meega asendama piimakohviga Vana Tallinnaga.

Riided vahetatud, kuulsime kaugelt auto juurest tulles (tulime ringiga, mööda teed, sest läbi pori sumbates poleks kuivadest jalgadest jällegi midagi järel) juba Maarja esimest laulu. Ka mängisid miljöö loomises oma rolli järveveele asetatud lõputu hulk küünlaid, tohutult võimas valgusemäng puudel, laval ja veel. Hiljem alanud Pink Floydi kontserdil lisandusid nendele kõikjale muru sisse peidetud vanade mobiiltelefonide hääled, mis mõnusasti karmide rokimeeste pillihelidega segunesid.

Kallima käed ümber, piimakohv konjakiga hinge all, tundus isegi see ääretult kaval ja vingerpusse mängiv ilm Leigol õdus. Muidugi oli silm säravam siis, kui paistis veel päike ja laval musitseeris Leigo Järvemuusika algustundide Jää-äär, kuid midagi erilisemat oli siiski selles nirus suvelõpu märguse pimeduses, mil tundus, et kõik need küünlad järvel, värvilised valgusvihud ja tulukesed pea kohal lendavates laternates on süüdatud vaid meie kahe jaoks. Meie jaoks, kel oli külm, kuid hingel leigolikult lõõmav.

_______________

August toob kaasa pimedamad suveööd. Möödas on kaks mõnusat suvekuud ning kindlasti juhtus sel ajal miskit, mida tahad endast välja öelda, teistega jagada. Pane kirja huvitav, kirglik või lihtsalt naljaks lugu teemal SUME SUVEÖÖ ja saada meile. Järgneva kolme nädala jooksul loosime igal nädalal kõigi jutu saatnute vahel välja Maybelline´i meigikomplekti.

Suvejutu-konkursist loe lähemalt SIIT.