Punased sõstrad — purusta peotäis punasõstraid ja kanna saadud mass umbes 20-30 minutiks näole. Loputa esmalt leige ning seejärel jaheda veega. See mask värskendab nahka ja suurendab selle elastsust.

Antioksüdantiderikkaid puna- ja mustsõstraid kasutatakse kosmeetikatööstuses pinguldamaks väsinud ja elutut nahka ning ühtlustamaks ja parandamaks naha jumet. 

Mustsõstra mask kõikidele nahatüüpidele — võta kahe supilusikatäie jagu värskelt purustatud mustsõstraid, sega hulka kaks supilusikatäit maisijahu ning üks supilusikatäis värskelt pressitud õunamahla. Sega kõik koostisained omavahel kokku ja kanna 20 minutiks näole. Loputa sooja veega.

Mustsõstra-mee mask — sulata üks supilusikatäis mett, lisa kaks supilusikatäit värskelt pressitud mustsõstramahla ning üks supilusikatäis oliiviõli. Sega hoolega ja kanna pooleks tunniks näole ja kaelale. Loputa jaheda veega.

Vaarika nahahooldus — purusta blenderis peotäis värskeid vaarikaid koos supilusikatäie maitsestamata jogurti ja peenestatud kaerahelvestega. Kanna näole ja kaelale, vältides silmade ümbrust. Masseeri nägu õrnade ringjate liigutustega, koorides nii surnud naharakke ja parandades näo jumet. Masseerimine aitab elavdada vereringlust naha pindmistes kihtides ja varustab rakke vajalike toitainetega.

Rasusele nahale mõjub hästi, kui seda vaarikatest pressitud mahlaga puhastada. Vaarikad tugevdavad naha loomulikku vastupanu päikese kahjulikule mõjule ja aitavad hoida nahka noorena. Vaarikaseemneõli päikesekaitsefaktoriks peetakse SPF30-50.

Jõhvika sära andev mask — purusta blenderis peotäis jõhvikaid ja sega hulka supilusikatäis maitsestamata jogurtit ja mett. Kanna näole ja kaelale ja jäta umbes 30 minutiks mõjuma. Loputa leige veega.

Jõhvikad elustavad nahka ning aitavad seda keskkonnasaaste ja ilmastikumõjutuste eest kaitsta. Jõhvikad sisaldavad A-, C-, E- ja K- vitamiini ning aitavad nahka pinguldada ja niisutada.

Kooriv mustikamask — purusta peotäis värskeid mustikaid ja sega hulka üks supilusikatäis mett. Kanna näole ja kaelale. Lase 20 minutit mõjuda ja loputa leige veega.

Antioksüdantidest küllastunud mustikad on üks võimsamaid looduslikke vananemisvastaseid vahendeid. Mustikad hoolitsevad naharakkude tervise ja niisutamise eest ning tugevdavad nina- ja põsepiirkonna kapillaare, vähendades nii sealset punetust. Mustikates leidub palju C-vitamiini, mis parandab naha elastsust ja annab puhta, sileda väljanägemise. Mustikates leiduvate orgaaniliste hapete tõttu sobivad nad suurepärastelt kooriva maski koostisesse, mis ühtlasi nii eemaldab surnud naharakke kui ka puhastab, niisutab ja taastab nahka. Mustikad koorivad nahka põhjalikult ja teevad selle siledaks ja pehmeks.