1. Su keha ei saa piisavalt õigeid toitaineid

Kui su toidulaualt puuduvad valgud, oomega-3 rasvhapped, B-vitamiin, raud ja H-vitamiin, siis hakkavad su juuksed ajapikku lagunema. Kui arvad, et viga võibki just selles olla, siis vaata oma toidulaud kriitilise pilguga üle. Samuti on soovituslik perearstiga konsulteerida, kes sind kindlasti suunata oskab.

2. Sul on allergiline reaktsioon

Allergiad võivad endast veidral moel märku anda. Kõigil ei teki alati lööve või punnid — mõnel meist muutuvad allergia tõttu just juuksed õhukeseks ning hakkavad välja langema. Kui sulle varem allergiatesti tehtud ei ole, siis nüüd on selleks õige aeg.

3. Sa kasutad liiga palju kuumust

Me kõik teame seda, kuid siiski tasub kordamist — kuumus teeb su juustele liiga! Pea meeles, et see ei ole kahjulik ainult otstele, vaid mõjub tegelikult halvasti tervele juuksekarvale. See muudab nad õhemaks ja hapraks.

4. Ummistus!

Täpselt nii nagu näonaha poorid ummistuvad, võib sama ka su karvanääpsu ümbrusega juhtuda. Ummistus võib tekkida nii pähejäetavatest õlidest, palsamitest kui ka kõikidest muudest juuksehooldusvahenditest. Täpselt nii nagu taimedegagi — kui muld pole hea, ei kasva sealt ka midagi välja. Kanna oma peanaha eest ilusti hoolt!

5. Sa kasutad valesid tooteid

Selleks, et juuksed terved ja ilusad oleksid, pead sa nende eest ka korralikult hoolt kandma. Selleks pea aga nõu oma juuksuriga — las ta soovitab sulle juuksetüübi järgi õige šampooni, palsami ja hooldustooted. Nii tead, et ei tee vähemalt ise oma kiharatele kuidagi liiga.

6. Su hormoonid on paigast ära

Kõik, mis su juukseid mõjutab, ei tule väljaspoolt. Hõrenevad juuksed võivad olla ka märgiks hormoonide tasakaalu puudumisest, mis võib olla tingitud mitmest faktorist — üks põhjuseid võib olla menopausi saabumine. Mine kindlasti arstile ja lase oma hormoonide taset kontrollida.

Allikas: Women’s Health Magazine