Püksikute puhul on ajalimiidist veelgi olulisem jälgida nende kulumisastet — kui nad on ikka augulised, välja veninud või kulunud või kui nad on muutunud jalas ebamugavaks, tuleks nad pikema jututa minema visata.

Paraku ei mõista paljud naised seda, millal oleks õige aeg oma lemmikpesust loobuda.

Eriti oluline on rinnahoidja õige sobivus suurte rindadega naiste puhul. “Seda ei teata, aga rinnahoidja kõige olulisem tugi tuleb selja pealt kinnituse osa juurest, mitte korvidest. Seetõttu on eriti oluline pöörata tähelepanu just sinna. Mida nõrgemalt rinnahoidja ümber kere on, seda vähem on rind toetatud ja seda rohkem hakkab rinnakude välja venima,” selgitab Josephine Manisbalco pesufirmast Nocturnal Lingerie Daily Mailile.

Korvide seinad ei tohi lainetada, vaid peavad rindu korralikult paigal hoidma, vastasel juhul on jälle rippuma vajumise oht, sest rinnahoidja ei paku vajalikku tuge. ´

Rinnahoidja pingutuspaelad ei tohi kunagi olla viimseni pingule tõmmatud, see on kindel märk sellest, et pead uue pesu jahile minema.

Josefine soovitab, et igal naisel peaks olema vähemalt kolm hästiistuvat rinnahoidjat: üks pesus, teine kapis ootamas ja kolmas seljas. Ainult nii on kindel, et su pesu peab 6-8 kuud vastu. Piisab ka ainult kahest heast rinnahoidjast, aga need kuluvad kindlasti kiiremini läbi kui poole aastaga.

Millal on õige aeg uue pesu jahile minna?

  1. Kui pead rinnahoidja kinnitama kolmandasse haagirivisse, on rinnahoidja ümbermõõdu poolest juba liiga välja veninud.
  2. Kui kolmandasse rivisse kinnitades tundub rinnahoidja seljas ikka liiga lõtv, liigub seljas, tagumine kinnituskoht sõidab mööda selga üles-alla, sa ei saa rinnahoidjalt piisavalt tuge.
  3. Õlapaelad libisevad õlgadelt alla, sest nad on välja veninud.
  4. Pits on hargnema hakanud — see on märk, et rinnahoidja on kaotanud oma elastsuse ehk vana.
  5. Iga kord, kui tunned, et pead jälle õlapaelu reguleerima või ümbermõõtu suuremaks-väiksemaks tegema, on see märk sellest, et on aeg poodi minna. Kui sa ei saa enam rinnahoidjat selja tagant korralikult kinni, sest see ei ulatu kinni või on pael nii välja veninud, et tahaksid sõlme peale teha.
  6. Sa ei saa enam õlapaelasid reguleerida, sest need on juba viimseni kokku tõmmatud.
  7. Rinnahoidja on värvi kaotanud, läbi kulunud, katki.