Ehk leiad kapist isegi õunaäädikat, mida võib nii toiduaine kui ka ravimina sageli vaja minna. Üllatavalt peame tõdema, et lisaks sajale muule kautusvõimalusele, saab mõlemi äädikaga palju ära teha ka enda noore ja ilusana hoidmisel!

Iluretseptid toiduäädikaga

Maniküür — Selleks, et küünelakk paremini peal püsiks, tõmba küüned enne lakkimist õrnalt äädikaga üle.

Äädikakoorija — Pese nägu ning seejärel puhasta nahka äädikalahusega (äädikas veega pooleks), mis eemaldab hõlpsasti kõik vanad ja surnud naharakud. Pärast äädikaga puhastamist jääb nahk õrn ja tundlik — nagu kooritud, nii et kindlasti tuleb selle protseduuri järgselt kasutada päikese ja külma eest kaitseks korralikku kreemi.

Vananemismärkide vastu — Sega äädikas võrdses vahekorras sibulast pressitud mahlaga. Kanna näonahale, et pigmendilaike ja kortsukesi eemaldada ning nahka üleüldiselt noorendada-värskendada.

Juuste liigkohevuse vastu — Äädikast saab abi kui Su juuksed on pärast pesu sõnakuulmatult puhvis ja elektrit täis. Juuste pesemise viimaseks loputuseks kasuta tassikest külma vett, millesse segatud teelusikatäis äädikat. Nii toimides ei vabane sa mitte ainult kahupeast, vaid juuksed jäävad ka säravad ja siledad.

Näovesi — Laiade pooride ahendamiseks ja akne vastu võitlemiseks soovitame segada äädikat destilleeritud vee või roosiveega vahekorras 1:6. Pihusta segu näole pärast pesemist ja lase loomulikult kuivada.

Õunaäädikas

Figuuri hoidmiseks — Paljude modellide ja näitlejate salenemise salarelv on igapäevane veeklaasile lisatud teelusikatäis õunaäädikat. See aktiviseerib seedeprotsessi, stimuleerib maomahla tootmist ja soodustab ka rasvade lagunemist ning jääkainete väljutamist kehast.

Kõõma vastu — Super-efektiivseks peetakse õunaäädikat just võitluses kõõma vastu. Pärast pesu soovitame loputada juukseid vee-õunaäädikalahusega (1:1) ja tulemused peaksid näha olema juba mõne korra järel.

Deodorandi asemel — Kui otsid lõhnavaba ja looduslikku vahendit higistamise vastu, mida ei oleks kahjulik iga päev nahale määrida, siis tee katset lahjendatud õunaäädikaga kandes seda vatipadjakesega kaenla alla.

Õpi tundma äädikat ja õunaäädikat nii köögis kui vannitoas ja oled avastanud tõelised abilised teel puhtuse, ilu ja tervise juurde!