Kuiv nahk

Kuiva pigmendilaikudega nahka hõõrutakse kõigepealt maisi-, oliivi- või mistahes muu taimeõliga, seejärel asetatakse näole kuum niiske soodakompress (1 tl söögisoodat 1 l kuuma vee kohta) ning pärast kompressi kaetakse nägu 10-15 minutiks vedelast kapsapudrust maskiga.

Ravane nahk

Rasvase naha hooldamisel kasutatakse hapendatud kapsast. Selleks kaetakse nägu peenestatud kapsa õhukese kihiga, kaetakse salvrätiga ning jäetakse näole 25-30 minutiks. Seejärel pestakse nägu külma veega ning kaetakse toitekreemiga. Kui selliseid maske teha kord nädalas, ei lase kapsas näol vananeda. Nahk muutub pehmemaks, sileneb, värskeneb ning omandab terve jume.

Juuksed

Kapsast on kasutatud ka juuste tugevdamiseks ning nendele läike andmiseks. Selleks hõõruti peanahka värske kapsa, sidruni ja spinatimahla seguga. See võte on ka tänapäeval täiesti aktsepteeritud.

Rinnad

Kapsalehti on hea kasutada piimapaisu või rinnapõletiku korral. Neid võib eelnevalt külmutuskapis “jahutada” ja siis rinnale asetada. Kapsas hoiab rinna pehmena, nii et imikul on kergem oma “tühjendustööd” alustada.