1. Igale tootele on peale märgitud säilivustähtaeg ja ei maksa endale tekitada illusioone, et kreem säiliks oluliselt kauem. Loomulikult võib lasta tähtajal ka kuu või paar üle minna, aga mitu aastat vana kreem teeb nahale suisa kahju — põhjustab nahaärritust ja allergiaid.
  2. Avatud kreemitops säilib maksimaalselt aasta, olenemata sellest, milline tähtaeg on tootele märgitud.
  3. Soojaks perioodiks võiks tõsta kõik avatud kreemid külmkappi — see parandab säilivust oluliselt. Kui kreeme külmkapis hoida ei saa, tuleks otsida jahedam koht, kuhu päike ei ulatu.
  4. Suvel on pumppudelid mõnevõrra praktilisemad kui avatud lahtised purgid, sest sinna ei satu väliskeskkonnast ühtegi segavat bakterit ja sisu säilib paremini.
  5. Kui kasutada avatud lahtist kreemipurki, võiks kreemi väljavõtmisel kasutada spaatlit — nii ei satu bakterid kreemi reostama. Spaatel loputa pärast iga kasutuskorda kuuma veega või desinfitseeri.
  6. Päikesekaitsekreemid kaotavad aja jooksul kaitsvat toimet ja mitmeaastavanused kreemijäägid ei kaitse päikese eest üldse. Kui on soovi päikesekaitsekreemi üle talve või talviseks soojamaapuhkuseks säilitada, siis kindlasti külmkapis.
  7. Päikesekaitsekreem võetakse reeglina randa kaasa, aga see toode ei kannata otsest päikesekiirgust ega kuumust. Seega võiks võimalusel soetada ka väikese külmakoti, mille saab omakorda pista rannakotti. Külmakotti võiks lisaks kreemile panna ka teised kaasasolevad kosmeetikatooted.