Muuhulgas niisutuse järele janunevatele juustele võivad need olla ka kahused, raskesti käsitletavad ning tavapärasest kauem kuivada. Dove’i brändijuht Kertu-Kai Põldvere jagab kasulikke soovitusi, milliste vahenditega suvest kurnatud juukseid turgutada ning milliste võtetega kiharad saabuvaks sügishooajaks taas ellu äratada.

Taasta juuste loomulik niiskustasakaal

Juuste kuivus on suveperioodi lõppedes kõige sagedasemaks probleemiks. Juuksed ei ole võimelised iseseisvalt taastuma, seega tuleb abi otsida poelettidel saadavalolevatest juuksehooldustoodetest, millega juuksed taastavate ja hooldavate koostisosade abil taas ellu äratada. Kui juuksed on juba talumatult kuivad, on soovitatav lisaks intensiivselt niisutavale šampoonile ja palsamile kasutada ka sama toimeainega juuksemaski.

Ära karda palsamit

Paljud naised kurdavad selle üle, et palsam muudab juuksed raskemaks ja peadligi hoidvaks, mistõttu kasutavad nad vaid šampooni. Siinkohal on paslik meelde tuletada, et sel juhul tuleks palsamit kasutada juuste otste piirkonnas, kus kiharad vajavad kõige enam niisutust. Juuksejuurte piirkonda aitab niisutada naturaalne rasu, mida toodavad peanaha rasunäärmed, seega selle piirkonna võib julgelt palsamivabaks jätta.

Kasuta juukseharja asemel kammi

Märgade juuste harjamist on soovituslik vältida, kuna nii kahjustad oma kiharaid. Kui see on aga vältimatu, eelista niiskete juuste harjamiseks laiahambulist kammi — mida harvemad on piid, seda vähem kahjustavad need juukse soomuskihti. Oluline on märgade juuste kammimisel vältida nende venitamist, kuna siis on oht katkemisele. Mida kuivemad on juuksed, seda vähem neid kahjustad.

Külasta juuksurit

Pärast pikka suve on mõistlik taas oma juuksuri number meelde tuletada ning end oma juuksuri oskuslikesse kätesse usaldada. Merevesi, tuul ja päike on kiharatega oma töö teinud, mistõttu tuleb neid ühe korraliku lõikuse ja hooldusega kosutada. Katkiste ja lõhenenud juuste lõikamine mitte ainult ei muuda neid tervemaks ja säravamaks, vaid aitab kaasa ka juuksekasvule.

Ära unusta peakatet

Kuna ilusaid päikeselisi ilmi jagub veel mõneks ajaks, siis viimaseid rannamõnusid nautides ära unusta hoolt kanda ka oma juuste tervise eest. Varusta end stiilse laiaäärelise kübara või pearätiga ja kaitsed nii tehes päikesekiirguse eest oma juukseid, aga ka silmi ja näonahka. Samuti aitab peakate säilitada peanaha niiskust ja kaitsta värvitud juukseid tuhmumise eest.