Pidage meeles, et ennemuiste valmistasid naised kõik kosmeetikavahend ise. Igal kaupluses müügil oleval vahendil on ekvivalent teie sahvris. Ja kui ei ole, täiendage alljärgnevate ainetega oma ostukorvi!

Puhastuspiim

1/2 klaasi jogurtit
1 supilusikatäis päevalilleõli
1,5 teelusikatäit värsket sidrunimahla

Segage kõik kokku kaanega anumasse ning hoidke külmutuskapis. Kasutage 1 tl hommikul ja õhtul. Sobib kõigile nahatüüpidele.

Pehme koorimisvahend

2 sl kaerahelbeid
2 sl maisi
2 sl nisuidusid

Segage kõik ained kokku ning hoidke suletult. Heas siduvuse saavutamiseks lisage segule lusikatäis sooja vett. Kasutage kaks korda nädalas. Sobib ideaalselt normaalse ja tundliku naha koorimiseks.

Tugev koorimisvahend

1 tl suhkrut
1/2 sidruni mahl

Pärast näo pesemist kandke segu näole ja hõõruge kergelt. Seejärel piserdage nägu sidrunimahlaga ja loputage jaheda veega. Korrake protseduuri vähemalt korra nädalas. Sobib ideaalselt kuivale kestendavale nahale.

Pingutav näovesi normaalsele nahale

1/4 tl booraksit
3 tl destilleeritud vett
3 tl roosivett
1 tl viina

Lahustage booraks destilleeritud vees. Segage korralikult. Lisage roosivesi ja viin. Sulgege õhukindla korgiga, et alkohol ei aurustuks. Kandke vatiga puhtale nahale.

Näovesi probleemsele nahale

Paar tilka teepuuõli
1/4 klassi destilleeritud vett

Segage õli ja vesi ning hoidke kinnises pudelis. Raputage enne kasutamist. Kandke vatiga puhastatud näole. Teepuu õli on looduslik antiseptik ja antibiootikum. Parim vahend vistrikulise naha eest hoolitsemiseks.

Niisutaja

6 tl jojoba-õli
1 tl vitamiin E õli
2 tl mesilasvaha
1 tl aloe verat
2 tl roosivett
8 tilka sandlipuuõli
4 tilka roosiõli

Segage väikeses kausis jojobaõli, E vitamiin ja mesilasvaha. Asetage kauss keevasse vette ja segage, kuni mesilasvaha ära sulab. Tõstke kauss tulelt ja jahutage toatemperatuurini. Tihenedes segu tiheneb. Segage mikseriga aloe vera ja roosivesi ning lisage jahutatud õli, kuni segu on tihke (umbes 2 minutit). Seejärel lisage sandlipuuõli. Kandke igal õhtul näole tavalise niisutaja asemel. Väga kuiva naha puhul kasutage ka hommikul.

Mask normaalsele nahale

1tl viskit
1 muna
1/4 klaasi piimapulbrit
1 sidruni mahl

Segage kõik koostisosad ja hoidke segu külmas. Kandke segu näole, vältides silmade piirkonda. Laske segul kuivada ja eemaldage niiske lapiga. Kasutage kord nädalas.

Kuiva naha mask

Sama mis eelmine, ainult kasutage vaid munavalget.

Venitusarmide vastane segu

1/2 tl nisuõli
1/2 tl seesamiõli
1/2 kameeliaõli
1/2 tl vitamiin E õli

Segage neli õli kokku ja määrige armidele kaks korda päevas. Seda segu võib kasutada ka ennetava vahendina.

Vistrikutõrjuja

1 muna kile

Eemaldage ettevaatlikult munakoore seest kile ning asetage membraan puhastatud nahale. Jätke see peale tunniks või kauemaks, ideaalsel juhul terveks ööks. Loputage jaheda veega. Korrake protseduuri kord päevas või siis, kui teil tekivad vistrikud.

Taimeaur akne vastu

1 tl lavendlit
1 tl punase ristiku lehti
1/2 klaasi värskeid maasikaid

Puistake lavendel, maasikad ja ristikulehed kuuma vette. Asetage nägu kausi kohale ning katke see käterätiga. Leotage nägu puuvilja- ja taimeaurus 5-15 minutit. Loputage jaheda veega ja kuivatage. Korrake protseduuri kord nädalas.

Ka juukseid saab hooldada koduste mikstuuridega. Retsepte leiad siit.