Iga päev

Jalgade igapäevasel pesemisel kasuta švammi või pehmet pesulappi ja suvekuumaga, kui jalad higistavad ja rohkem mustust koguvad, võta appi tavaline ihuseep või spetsiaalselt jalgade pesuks mõeldud teepuu- või eukalüptiõli sisaldav seep.

Paksu froteeräti asemel kuivata jalgu õhukese puuvillase rätiga, mis võimaldab korralikult ära kuivatada ka varbavahed, kuhu liigse niiskuse korral võivad muidu tekkida seennakkuse kolded — enamik jalaseene probleeme saab alguse just varbavahedest.

Kõige lõpuks pihusta jalgadele jahutavat antiseptikut, mille võid lihtsate vahenditega valmistada ka ise: täida 100 ml pihustipudel destilleeritud veega ning lisa umbes 20 tilka teepuuõli ja 10 tilka piparmündiõli.

Paar-kolm korda nädalas

Selleks, et jalalabad oleksid mõnusalt pehmed ja siledad, vannita ja leota neid paar-kolm korda nädalas — kui jalad on piisavalt liguneda saanud, võta käsile koorimine ja hõõru kõva surnud nahk kas pimsskivi või kannariivi abil maha; vees pehmemaks läinud küüsi on samuti mugavam lõigata ja kujundada.

Kord kuus

Kui sa emotsioonidega ei tegele, tekivad taldades energiablokid, mis võivad peagi ka normaalset kehatalitlust takistama hakata ja sel puhul saab abi massaažist — võid minna nii professionaalse massööri juurde kui ka ise taldu ja varbaid masseerida; vähemalt korra kuus, eriti kevadel ja suvel, oleks ka hea astuda läbi pediküürija juurest.

Veel viis olulist nippi:

  • Lõika küüned võimalikult sirgelt: kaarekujuliselt lõigatud küüs soosib sissekasvamist.
  • Hoidu küünenahkade lõikamisest: need on barjääriks bakterite ees ja lõikamine soodustab infektsiooni teket.
  • Ära puhasta küünealuseid terava esemega: nõnda on oht sisse lõigata ja seejärel võib põletik tekkida.
  • Puhasta kasutatud vahendeid: pese neid seebi ja harjaga jooksva veel all, kuivata korralikult ning piserda üle desinfitseeriva vahendiga.
  • Lakki võib hoida peal maksimaalselt kaks nädalat: pikema aja jooksul põhjustab see küüneplaadi kahjustusi ja värvimuutusi.