1. Sulfaadid

Need on karmid, söövitavad ja kuivatavad ained, mida leidub puhastajates, duššikreemides, šampoonides ja isegi hambapastas. Neid kemikaale kasutatakse ka põranda kraapimise segudes, mootorikaitsevahendites ja autoseepides. Sulfaadid põhjustava nahaärritust, söövitust ning pikem kasutamine põhjustab kuivust. Ja kuival nahal paistavad igasugused kortsud palju paremini välja. Uuringud on ka tõestanud, et sulfaadid tõepoolest kiirendavad naha vananemist. Väldi kreemi, kus on sees “sodium laureth sulfate” ja “sodium lauryl sulfate”.

2. Teatud alkoholid

Vaata mõne tavalise kreemi koostisosa ja leiad sealt sellised ained nagu “SD alcohol, ethanol, methanol, benzyl alcohol, isopropyl alcohol, and ethyl alcohol”. Need kõik lõhuvad nahka kaitsva rasvabarjääri, mis viib enneaegse vananemise ja ebamugava kuivuseni.

3. DEA, MEA, TEA

Need erinevad ammooniumi koostisosad on seotud vähiga ning neid leiab ka näiteks juuksevärvidest. Nahale mõjuvad kuivatavalt ja kahjustavalt. Samuti võivad need ained kutsuda esile allergilise reaktsiooni, punetuse ja põletiku. See kõik jällegi kiirendab vananemist ja vähendab naha loomulikku kaitsevõimet.

4. Mineraalõlid

Mineraalõlid on tavapäraselt valmistatud petrooliumist ning need katavad naha õhukese kihina, ummistades nii poore ning häirides naha loomulikku võimet mürkidest vabaneda. Pikaajalisel kasutamisel soodustavad mineraalõlid akne, ärritunud ja põletikulise naha teket. Tulemuseks on see, et kõik kortsud paistavad paremini välja.

5. Keemilised päikesekaitsekreemid

Mitmed nö keemilised päikesekaitsevahendid nagu oxybenzone, benzophenone-3 ja octyl methoxycinnamate soodustavad päikesevalgusega kokkupuutes vabade radikaalide kahju. Kui kreem sisaldab ka palju antioksüdante, saab seda kahju piirata, kuid senini pole uurijad ka veel kindlad, milline see tasakaal täpselt olema peaks. Vabad radikaalid ja üleliigsest päikesekiirgusest tekkinud kahju on tuntud naha rikkujad ning vanandajad.

Lisaks tasub oma kreemides vältida kõiksugu värvaineid, sünteetilist parfüümi, nitrosamiine, formaaldehüüdi, parabeene, ftalaate, trietaloamiine, eugenooli, triklosaani, floriidi, propüleen glükooli, dioksiini ja lühendeid nagu BHA, BHT, EDTA, DEA, PEG ning metalle (näiteks alumiinium).

Üldiselt need tooted, mida pole loomadel testitud ja mis on toodetud orgaanilistest koostisosadest on hulga paremad kui masskosmeetika. Nt dr Hauschka, Weleda, Logona, Santé jne.