Nimelt lasid USAS, Michigani osariigis asuva Oaklandi ülikooli teadlased tuhandel inimesel hinnata erinevate inimeste pilte selle põhjal, kui atraktiivne pildil olija on ning sellest selgus kulmude kohta nii mõndagi.

Uuringu üks autoritest, dr Lisa Welling väitis, et naiste nägude puhul eelistati just paksemaid kulme. "See võib viidata sellele, et nähtavalt paksemad kulmud võivad öelda üht-teist ka teiste inimese omaduste kohta, näiteks nagu enese eest hoolitsemise kohta. Samuti on võimalik, et selline eelistus peegeldab hetke moetrende. Mis iganes selle taga siis ka peitub, tundub, et eriti atraktiivsed on need pikaajaliste suhete loomise kontekstis, nagu näiteks abielu puhul."

26aastane modell Cara Delevingne on üks neist naistest, kes on muutnud paksud kulmud ka naiste seas taas aktsepteeritavaks ja isegi trendikaks. Aga ka näiteks legendaarne näitlejatar Audrey Hepburn eelistas raamida oma nägu pigem paksemate kulmudega.

Uuringu kaasautor dr Justin Mogilski sõnul eeldasid nad, et pakse kulme eelistatakse just lühiajaliste suhete puhul, sest tihedam karvakasv viitab kõrgemale testosterooni tasemele. See viitab aga omakorda valmidusele olla seksuaalselt aktiivne ka väljaspool tõsist suhet. Selgus aga, et kulmud ütlevad inimese kohta palju rohkematki kui eelnevalt arvati.