Kuldnõela žürii esimehe Edward Köstri sõnul oli nominentide valiku aluseks moekunstnike loominguline silmapaistvus aastal 2005. “Hea disainer peab suutma oma ideid edukalt realiseerida. Seetõttu väärtustab Kuldnõel loomingulisuse kõrval ka disaineri võimet oma ideedele tööstuslik ja turunduslik mõõde anda,” sõnas Köster. Köster lisas, et oluliseks valikukriteeriumiks oli ka sel aastal loomingu ekspordikõlbulikkus.

Kuldnõela žürii tegi kõigile nominentidele ettepaneku valmistada kuni 15 komplektist koosnev kollektsioon, mida esitletakse 10. märtsil Viru Keskuses aset leidval Kuldnõela galaetendusel. Spetsiaalselt Kuldnõela etenduseks loodavad kollektsioonid annavad moekunstnikele võimaluse väljendada oma loomingulisust ning pakuvad moehuvilistele võimalust tutvuda Eesti tippdisainerite lennuka moeloominguga.

Kuldnõelaga tunnustatakse Eesti parimat moekunstnikku kaheksandat korda, auhind antakse üle Viru Keskuse moeürituste sarja FIBIT (Fashion Is Back In Tallinn) raames, seda 10. märtsi õhtul Viru Keskuses toimuval pidulikul galaetendusel.

Kuldnõela žürii koosseisu kuuluvad žürii esimees Tallinna Kaubamaja ostudirektor Edward Köster, Eesti Kunstiakadeemia moeosakonna esindaja Jüri Siim, moefotograaf Olga Makina, naisteajakirja Anne peatoimetaja Tiina Lang ja Baltika disainer Evelin Lill.

FIBIT on Viru Keskuse moeürituste sari, mis tutvustab igal kevadel ja sügisel algava hooaja moetrende ning eesti- ja välismaiste tippdisainerite moeloomingut.

Esimene Kuldnõel anti välja 1997. aastal koostöös Balti Rõivamessi ja ajakirjaga Stiil.

Kuldnõelade võitjad kronoloogilises järjekorras:

1997. a Kuldnõel, Marika Siska, (Baltman), Väike Nõel Jaanus Orgusaar;
1998. a Kuldnõel, Ivo Nikkolo (Ivo Nikkolo), Väike Nõel, Aldo Järvsoo;
1999. a Kuldnõel, Tarvo Jaansoo (Baltman), Väike Nõel Vassilissa Shehotsova;
2000. a Kuldnõel Janika Sootna (CHR). Väike Nõel Anu Samarüütel;
2001. a Kuldnõel Arne Niit (ARNE), Väike Nõel Riina Põldroos;
2003. a Kuldnõel Merike Pääro (Bastion), Väike Nõel HULA;
2004. a Kuldnõel Evelin Lill (CHR) (Alates 2005. a ei anta enam välja lootustandva noore moekunstniku auhinda Väikest Nõela, selle ülesande on üle võtnud moedisainerite konkurss SuperNoova)