1. Väldi matistavat huulepulka. Need kuivatavad katkisi huuli veelgi ning olgem ausad, ei jää pragunenud ja narmendavatel huultel eriti ilusad välja ka.

2. Koori huuli. Koorija võid osta poest või ise kokku segada, kuidas ise soovid. Kodus tegemiseks läheb sul vaja suhkrut ja kookosõli, oliiviõli või mett. Ka tahke mesi üksinda on hea koorija ja niisutaja ja selle võid pärast huultelt lihtsalt ära limpsida. Aga nagu ikka - ära üle koori! Paar korda nädalas piisab.

3. Tee niisutavat maski. Sega tahkeks võideks kokku kookosõli, mesi ja oliiviõli ning kanna huultele enne magamaminekut. Selle maski eelduseks on muidugi see, et sa ei maga nägu padjas. Kui armastad kõhuli põõnata, võid maski peale kanda ka paar tundi enne ööund ja voodisse minnes maha pühkida. Abiks ikka.

4. Ka kurgimask aitab. Seda juba tead, et kurgimask on silmadele ülihea. Huultele toimib värske kurk sama hästi. Pane kurgiviil 10-15 minutiks huultele ja näed peagi erinevust.

5. Niisuta seestpoolt ka. Kuivad huuled on esimene märk sellest, et sa ei tarbi piisavalt vedelikku. Võta veepudel lauale ja jälgi, et jooksid iga päev korralikult vähemalt kaks liitrit vett.

6. Kasuta õhuniisutajat. Ka kuiv toaõhk võib huuled katki teha. Proovi õhku pisutki niiskemaks saada, kasutades kas spetsiaalset niisutit, pannes radikale märgi rätikuid või tuues tuppa veekausse.

7. Väldi vürtse ja happelisi toiduaineid, mis niigi õrnadele ja katkistele huultele esiteks haiget teevad ja teiseksneid veelgi rohkem kuivatavad.

8. Kasuta päikesekaitset! Huuled on väga õrnad ning vajavad kaitset ka talvel. Su niisutaval huulepulgal peaks olema vähemalt SPF 15 ja seda tuleb peale määrida iga kord enne õue minekut.

Allikas: Bright Side