Isikliku juuksehooldussarja taga peituv Rita Hazan teab, et talvel muudavad juuksed kahuseks need kolm tegurit: pidev kuumtöötlemine, värvimine ja kahjulik UV-kiirgus (jah, ka talvel!). "Meie juukseid mõjutab ka tubade kütmine ja õues olevad jäised temperatuurid, mis muudavad neid kuivemaks ja hapramaks," teab ta.

Mida siis lisada oma juuksehooldusrutiini, et juuste eest õigesti hoolt kanda?

Rita sõnul on parim viis juuste tervise eest hoolitsemiseks regulaarsed hooldavad maskid, mida peaksid tegema 1-2 korda nädalas. Lisaks tasuks kasutada ka niisutavat šampooni ja palsamit ning kui sul on värvitud juuksed, siis osta kindlasti just sellised tooted, mis ka värvi eest hoolt kannavad.

Lisaks ei tohiks sa kindlasti unustada ka regulaarset juuste lõikamist, sest see muudab need tervemaks ja kaunimaks.

Mida vältida?

Rita rõhutab, et sa peaksid kohtlema oma peanahka täpselt nagu oma näonahka, mis tähendab ka seda, et tasuks limiteerida kuivšampooni kasutamist, mis põhjustab naha kuivamist, pooride ummistumist ja ketendust. Ta soovitab kasutada ka aeg-ajalt sügavpuhastavat šampooni, et surnud naharakkudest vabaneda ja eelistada siidist padjapüüre, mis mõjub hästi peanaha niiskustasakaalule.

Milliseid koostisosi eelistada ja milliseid vältida?

Rita soovitab vältida sulfaate ja parabeene sisaldavaid tooteid, mis kuivatavad su nahka ja juukseid veelgi rohkem.

Lõpetuseks rõhutab ta veel üle, et kui su juuksed on värvitud, pead nende eest ekstra hoolt kandma. "Niisutatud ja terved juuksed tähendavad ka seda, et värv püsib kauem," kinnitab Rita. "Värv kinnitub ka kuivadele ja kahjustunud juustele, aga see ei püsi kaua ega jää nii särav ja pilkupüüdev.

Allikas: Popsugar