Kuigi tänapäeval julgustatakse ka eakamaid naisi dekoratiivkosmeetikat loovalt kasutama, tuleks endale kohe selgeks teha, et noorel naisel on ennast tunduvalt kergem jumestada, sest tema nahal pole kortse ja pigmendilaike, silmalaud pole alla vajunud ning lihased on heas toonuses.

Keskealistel ja vanematel daamidel tuleb meikimisel siiski teatud nõkse teada.

Kõige tähtsam on meigi põhi

Alati tuleb meeles pidada, et ilusa jumestuse tagab korralik ettevalmistus.

Esiteks tee enne jumestamist näole õrnalt kooriv mask, et eemaldada surnud naharakud ja värskendada jumet.

Teiseks toida pärast koorimist nahka toitekreemiga või kasuta külluslikku niisutavat päevakreemi. Ei soovita kasutada õliseid kreeme, sest siis ei kinnitu jumestuskreem nahale, vaid libiseb kortsukestesse. Pea meeles, et küpses eas naise jumestamise eesmärk on värvivigade peitmine ja näole värske jume andmine.

Kuna aastatega pleegib nii kulmude, ripsmete kui ka naha värv, mis läheb hallikamaks või kollakamaks, siis ongi dekoratiivkosmeetika ülesanne aidata naisel taanduv roosa värv näkku tagasi tuua, ühtlustada nahk ja muuta loomuliku pigmendi kadumine (kulmud) vähemmärgatavaks.

Kolmandaks põhja tegemine. Pärast kreemitamist eemalda kreemi ülejääk salvrätiga, et takistada jumestuskreemi laialiminekut ja kortsupõhjadesse vajumist. Põhja tegemiseks on parem kasutada õhemaid, niiskust sisaldavaid jumestuskreeme, et mitte välja näha ülemeigitud.

NB! Paks puuderkreem või kuiv kivipuuder toovad kortsud rohkem esile! Rõhu võiks asetada hoopis värvivigade peitmisele. Kui põskede või ninasõõrmete piirkonnas esineb tugevat punetust, tuleks endale soetada peitepulk või punetuse hajutaja (nt Joe Blasco Red Neutralizer).

Peitepulk kanna punetuse kohale ja hajuta näppude või pintslitega, nii et ülemineku rant poleks näha. Kui soovid loomulikku tulemust, võid punetuse kohale kanda jumestuskreemi kaks korda. Esimene kiht lase kuivada ja seejärel tupsuta punetusele veel üks õhuke kiht jumestuskreemi.

Kui pigmendilaigud jäävad siiski naha alt hallikalt läbi kumama, võid neid veel kord jumestuskreemiga katta. See teeb need vähemmärgatavaks. Väldi liiga kollaseid või pruune jumestuskreeme, sest need mõjuvad ebaloomulikult ja teevad vanemaks. Puudrit kasuta vaid siis, kui see on vältimatu. Piisab, kui tupsutad puudriga üle laud ja huuled, kuid väldi silmaaluseid, et kortse mitte ise esile tuua. Samuti võid üle puuderdada põsesarnad, siis ei tõmbu põsepuna laiguliseks.

Põsed

Põsepuna värv vali roosakas, roosakas-lilla või korallikarva. Vältida tasub liiga punaseid ja pruune toone, sest need mõjuvad dramaatiliselt ega näe loomulikud välja.

Kulmud

Hallinevaid kulme on parem värvida püsivärvi või pliiatsiga. Tähtis on, et värv jääks loomulik ehk juustega sarnast tooni. Sama kehtib ka kulmu kuju kohta. Piisab, kui korrigeerid kulmude kuju, kitkudes ära liigsed karvad kulmu välisnurkades, et mitte rõhutada silmalaugude laskumist.

Silmad

Kuna eakamal naisel on laud tihti kortsus ja laskunud, peaksid kasutama lauvärvi fiksaatorit ja matte lauvärve. Lauge võib tasandada ka jumestuskreemiga, mis tuleb pärast kindlasti fikseerida puudriga, et vältida lauvärvi imbumist kortsukestesse.

Lauvärvivalikust soovitan kasutada keskmisi ja tumedamaid toone. Vältida tuleks liiga erksaid ja pärlmuttervärve, näiteks valget pärlmutrit.

Et silmad näiksid sügavamad, hajuta keskmise tugevusega hall, oliivroheline või sinakashall värv lau liikuvale osale. Välisnurgast hajuta lauvärv ülespoole, et varjutus ulatuks üle kortsukeste. Kulmude all võid kasutada heledamat tooni, see aitab kulmul näida kõrgemal.

Kui kasutad kontuuri tegemiseks lainerit või pliiatsit, arvesta, et lainerijoon tuleb teha väga õhuke ja välisnurgast veidi tõusev. Need, kelle alalaug on väga alla vajunud, võivad kasutada tumedamat kontuurpliiatsit lau limaskestale kontuuri joonistamiseks. See tõstab silma välisnurka. Väldi punakaid, punakaspruune või punakaslillasid toone, sest muidu näivad silmad nutused või põletikus.

Ripsmed

Vanusega ripsmed hõrenevad, seetõttu võid alaripsmed jätta värvimata. Piisab, kui teed pliiatsi või lauvärviga õrna kontuuri alalaule ripsmete alla. Ripsmetuššidest on sobivamad pruunid või mustad toonid.

Huuled

Huulte värvimisel on tähtis osa huulepliiatsil, sest see takistab huulepulgal imbumast peentesse kortsukestesse huule kohal. Kontuuri tegemisel pea meeles, et suu välisnurki ei maksa välja joonistada, sest see rõhutab suu välisnurkade laskumist. Võimaluse korral kasuta huulepintslit, sest pintsliga on kergem kätte saada ka huuletipud ning sellega saab huulepulka õhemalt ja ühtlasemalt hajutada.

Enne huulepulga kasutamist võid huuli niisutada kreemi või salviga. Ülejääk eemalda salvrätiga, pärast võib huuled kergelt puuderdada. Eelistada tasub niisutavaid või kauapüsivaid huulepulki ja matte toone, pärlmutter rõhutab kortsukesi huultel.