1. Kulmupliiats või -puuder, mis on tooni võrra heledam su naturaalsest kulmutoonist. Kulmureegel number üks: ära kitku neid liiga palju. Eemalda üksikud rajalt kõrvale kaldunud karvad, kuid mida naturaalsem kulmujoon, seda parem. Kui sind pole õnnostatud kõige tihedamate kulmudega, tuleb appi kulmupliiats või -puuder, millega kulmud õrnalt üle käia. Naturaalseima efekti saamiseks peaks see olema toonivõrra heledam su naturaalsest kulmutoonist.

2. Jumestuskreem. Suvi möödus meigivabalt või õrna katvusega BB-kreemiga, aga sügis toob tagasi tumedad silmaalused ja tuulest õhetavad põsed (mis ei pruugi olla tütarlapselikult kaunid, vaid pigem lapilised ja häirivad), nii et jume ühtlustamiseks on parim valida ühtlase katvusega jumestuskreem. Hoolitse selle eest, et see ühtiks täielikult su enda nahatooniga: kanna lõuajoonele kolme erinevat jumestuskreemi — see, mida arvad endale sobivat ning sellest toon heledam ja toon tumedam -, see, mis päevavalguses ära kaob, on sinu toon.

3. Valgustpeegeldav peitepliiats. Kui eelmises punktis mainitud tumedad silmaalused on sulle eriti probleemseks näopiirkonnaks, saad abi valgustpeegeldavast peitepliiatsist. Selle mikroosakesed peegeldavad valgust tagasi, hajutades kogu tähelepanu tumedatelt silmaalustelt ja andes sulle hoopis värskema ja puhanuma mulje. Me keegi pole vihmase sügise alguses just väga värsked ja puhanud, nii et see on üks äärmiselt tänuväärt abiline.

4. Ripsmekoolutaja. Miski ei ava silmi rohkem kui kaunilt koolutatud ripsmed ja ükski tush ei kooluta ripsmeid nii efektiivselt kui seda teeb ripsmekoolutaja. NB! Kooluta ripsmeid enne ripsmetushi pealekandmist, vastasel juhul võib tush koolutaja külge kleepuda. Kui tunned, et oma ripsmed ei kooldu hästi, kanna peale imeõhuke kiht tushi ja oota, et see oleks täielikult kuivanud. Siis kooluta ja kanna peale ülejäänud tush.

5. Metallik-lauvärv. Ühelgi teisel aastajaal pole metallik nii teemas kui sügisel ja talvel. Lisaks küünelakipudelile võiks seda leiduda ka lauvärvitoosis, et pilgule “seda miskit” lisada, mis nii tänaval kui peol tähelepanu tõmbab. Sinisilmad paneb särama pronks, rohelised ja pruunid muudab vastupandamatuks lilla. Hallidele silmadele lisab maagiat roheline. Aga loomulikult: vali see toon, mis sulle endale enim meeldib, peaasi, et metallik!

6. Matt huulepulk on sügisel kindlasti omal kohal. Jäta kleepuvad ja marjased huuleläiked suvemälestustesse ja leia marja- või veinikarva matt huulepulk, mis lisab iseloomu igale riietusele ja meigile, mida sügisel kannad. NB! Hoolitse selle eest, et huuled oleksid eelnevalt korralikult niisutatud, sest kuiv ja kare huul ei kaunista kedagi. Tumedate toonide puhul ei tohiks ka unustada eeltööd huulepliiatsiga.