Loe kindlasti ka varem avaldatud lugusid:

Miks mulle tänaval järele vaadatakse?

Minu moeapsakas juhtus mõni aasta tagasi kevadel, kui valmistusin sõpradega peole minekuks. Valisin hoolikalt riideid ja sättisin ennast tundide viisi, kui lõpuks kell nii palju oli, et pidin uksest välja jooksma. Terve magamistuba oli mul loomulikult proovitud riideid täis ja sellest segadusest jooksin siis kiiresti uksest välja, mul ei olnud isegi aega, et ennast korralikult üle vaadata. Nägin enda arust väga šikk välja ja kõndisin uhkelt läbi linna bussipeatusesse. Inimesed tänavatel vahtisid mulle pikalt järgi ja imestasin, et ohoo, näen vist täna tõesti väga hea välja. Mööda olin marssinud ka oma naabripoistest, kes samuti mulle pikalt järgi vahtisid. Oh seda uhket tunnet. Enesekindlalt astusin bussipeale, kus avastasin, et mu käekoti luku külge olid jäänud rippuma tavalised läbipaistvad sukkpüksid, mis mul tervelt pool tundi järel lohisenud olid. Kiiruga pistsin sukad kotti ja soovisin kogu hingest maaalla vajuda. Säh sulle kuuma tibi!

Öösärgiga peole

Kunagi noorena, olin siis vast neljandas klassis, toodi mulle kotitäis riideid naabrite laste poolt. Kuna ma polnud just kõige rikkamast perest ja asjad olid korralikud, siis olin annetuse üle väga õnnelik. Eriti meeldis mulle üks lilleline kleidi moodi riideese. Tolle kleidikese otsustasin ma ka selga panna kooli diskole. Tõesti, ma olin nii uhke selle lillelise asjanduse üle, tundsin ennast nii ilusana selle sees… kuni üheksanda klassi tüdrukud mind välja naersid. “Vaadake, tal on öösärk seljas!” kiljus üks vastik plika. Tuligi välja, et tegemist oli öösärgiga, mitte kleidikesega, nagu mina seda arvanud olin. Tubli tüdrukuna ei teinud ma kobisejast välja ja olin edasi uhke. Tagantjärgi mõeldes on ikka naljakas küll öösärgiga peole minna! Julge plika!

Öösärk või suvekleit?

Minu lugu juhtus umbes 8 aastat tagasi juba, kuigi see teeb mulle tänaseni nalja. Kui olin 13, siis sattusin sugulaste kaudu (kes on usklikud), kogudusse, kus sai kirjutada ja asju saata teistele lastele välismaal. Mõnikord saadeti sealt mingeid riideid ka ja kuna mul siis ei olnud midagi kasutatud tasuta riiete vastu, läksin uurisin ka sugulastega koos asja.
Leidsin ühe ilusa “suvekleidi”, mille peal olid lillekesed, kleit ise oli siidist ja valget värvi ning üsna lühike. Ma ei tea, kuidas ma sain tol ajal arvata, et tegu ongi suvekleidiga, kuigi ilmselgelt oli tegu öösärgiga naistele.
Igastahes selle öösärgiga ma sain ühe suve väljas käidud kuigi mäletan, et paljud küsisid, et miks mul öösärk seljas on. Ja siis oli tükk tegu seletamisega, et see pole öösärk, kuigi tegelikult oli!

Kuidas võrgutada klassijuhatajat?

Järgneva loo saatis meile üks Naisteka paljudest meeslugejatest!

Oli tavaline koolipäev ning üles ärgates panin selga vaid ühe sinaka pusa. Särki ei viitsinud ma esialgu kapist otsima minna. Toimetasin kodus ringi kuni oli aeg kooli minna. Särgi selga panek oli toimetuste ajal täiesti ununenud ning koolis olles olin veendunud, et mul on ka särk seljas.

Emakeele tunni ajal tuli õpetaja minu juurde rääkima tunni teemast ning kahekesi arutades tundsin, et klassis on üsna palav. Jutu käigus hakkasin pusa lukku eest lahti tegema, et see harjumuse kohaselt tooli peale libistada. Ühel hetkel tundsin ma aga käte all oma paljast keha.
Pusa lukk läks hetkega tagasi kinni ning ma lootsin, et õpetaja seda ei märganud. Hoolimata meie püsivast silmsidest jutu ajal ei teinud ta teist nägugi.

See seik ei jäänud aga märkamata mu sõbral, kes tunni lõppedes naerma hakkas. Ta nentis, et see on, oli ja jääb üheks parimaks naiste võrgutamise nipiks, mida ta eales on näinud.

Tütre tehtud soenguga pangakontorisse

Paar aastat tagasi juhtus mul selline asi, et lubasin oma väikesel tütrel endale soengut teha ja ei märganudki, et kell juba nii palju on saanud! Pidin veel enne panga kinni panemist kindlasti sinna jõudma. Toppisin kiiruga tütre riidesse, panin endale mantli selga, saapad jalga ja haarasin esikust käekoti ja suurest kiirustamisest ja hajameelsusest ei vaadanud enne korterist väljumist peeglisse. Kõndisin siis tütrega mööda tänavat ja imestasin, et kas näen täna ekstra ilus välja, et kõik vastutulijad mind nõnda jõllitavad. Jõudsin panga juurde ja trepist üles astudes nägin uksel oma peegeldust. Tütar oli mul pea pesulõkse täis toppinud. Läksin näost üleni punaseks ja üritasin kähku kõik lõksud peast ära võtta. Häbi oli küll! Ilmselt sellepärast ma midagi ei tundnudki, et ta oli need lõksud üsna nõrgalt mulle juustesse pannud. Nüüd vaatan kindlasti alati enne minekut peeglisse!

Kui näha on rohkem kui vaja…

Minul on juhtunud riietumisel kaks apsakat. Esimene juhtus ühel kenal suvepäeval Tartus. Oli ilus ilm ja otsustasin töölt jala koju minna. Kõndisin parasjagu Riia mäest alla, kui äkki üks kena noormees mulle õlale koputas ja naeratades lausus: “Neiu, teil on seelikulukk tagant lahti!” Ja marssis pika sammuga reipalt edasi. Appi, kui häbi mul oli! Olin töö juures riideid vahetades unustanud seelikuluku kinni panna ja ma kõndisin tähtsa näoga stringide välkudes niimoodi pool linna läbi… Kuna seelik oli väga liibuv, siis ma ei tunnetanudki, et lukk ei ole kinni. No vedas vähemalt niigi palju, et üks inimene otsustas mulle viisakalt sellest märku anda!

Teine apsakas juhtus ühel koosviibimisel. Olin just ostnud selle peo jaoks ühe imeilusa kleidi. Proovikabiinis seda selga proovides veel mõtlesin, et väga ilus, nagu selga valatud. Kõik tundus super! Peol olid meeste pilgud kogu aeg minu tagumikul. Hakkasin kahtlustama, et midagi on valesti. Läksin fuajeesse suure peegli ette ja mida ma avastasin: mu kleit paistis sama palju läbi kui pitsist öösärk. Kuna mul olid stringid jalas, siis kannikad kumasid riidest täielikult läbi. Ime siis et meestel põnev ei olnud. Aga minul ei jäänud muud üle, kui võimalikult kiiresti peolt põgeneda, no väga piinlik oli!

Paabulinnud lõkkeõhtul

See oli aastat 16 tagasi, kui olime sõbrannaga kutsutud ühe noormehe sünnipäevale Võsule. Sättisime juba varakult soenguid ja meiki tegema, selga sai laenatud sugulaselt pidulik pluus ja olin ostnud oma elu esimesed pitsidega sukad, mis kelmikalt miniseeliku varju jäid, ja loomulikult kontsakingad.
Ei tea isegi, kas me ei küsinud, missuguse peokohaga tegu on või eeldasime automaatselt midagi teistsugust, aga kohale saabudes avanes pilt, mis oli ikka väga erinev sellest millistena meie kaks välja nägime. Kogu seltskond oli riietatud dressidesse ja tossudesse, väljas oli lõke ja kõik kohad paksu tossu täis. No nii me siis seisime seal nagu “kaks paabulindu kajakate seas” soengud
peas ja piduriided üll… Enesetunne oli täiesti kohutav. Et paremini massi sulanduda/ühtlustuda, laenasime sõpradelt peale dressipluusid torkasime kontsad sügavale maasse ja õõtsusime tantsida ümber lõkketule nagu ka teised.

Mis mu kapuutsi küljes on?

See juhtus umbes paar kuud tagasi, aga ikka visatakse töö juures selle üle nalja. Ühel hommikul magasin ma sisse. Sättisin ennast valmis ja kui ma oma toimetustega lõpetasin, haarasin pesumasinast oma jope ning jooksin uksest välja. Kui ma tööle jõudsin, tuli üks meeskolleeg minu juurde ja ütles: "Sa näed täna eriti kelmikas välja." Ma ei saanud temast aru, aga mu sõbranna ütles mulle, et mul on kapuutsi küljes rinnahoidja. Ma oleksin peaaegu häbist maa alla vajunud. Ja mu kaks kolleegi polnud ainsad, kes kogu seda nalja pealt nägid.

Padjapüüriga trenni

Minu stiiliaps juhtus hiljuti, kui läksin trenni. Pakkisin kiiruga oma trennikoti ning haarasin pesunöörilt ruttu oma spordipluusi. Spordiklubis, hakates riideid vahetama, avastasin, et olin oma pluusi asemel võtnud kaasa hoopis padjapüüri. Kahjuks polnud mul enam midagi päästa ning läksin koju tagasi.

Palja tagumikuga bussi peale

Kuna kevad on tulekul ja päike on ka viimased päevad paistnud, otsisin kohe kapist välja ilusad seelikud. Ainus mure oli, et väljaminemisega hakkas jube kiire ja tuli kiire otsus teha. Seelik ruttu selga, sukkpüksid ka ja minek. Bussipeatuse poole kiirustades märkasin endal juba pilke, aga ei saanud aru, milles asi. Kui aga kuulsin, et minu selja taga olev poistekamp mingit seelikut kommenteerima hakkas, sain aru, et kiirustades oli pool seelikut jäänud sukkpükste sisse ning olin bussipeatusesse kõndinud peaaegu palja tagumikuga. Siis olid ainult kiiremad liigutused ning pilk maas kiirustasin bussi peale.

Kollane märg plekk

Oli suvine aeg ning olin peole minemas. Ilm oli väga palav ja otsustasin selga panna valge õhulise kleidi. Linnaliinibussiga oli sõita mõned peatused. Jooksin bussile ja hingasin kergendatult, et näe jõuan õigel ajal. Istusin siis maha ja tundsin, et kuidagi märg on ja buss haiseb ka vastikult. Sekundi pärast avastasin õudusega, et olen kellegi pissiloiku istunud. Kuna bussistmed olid tumedakirjust riidest, siis ei hakanud see varem silma. Minu valget kleiti "ehtis" nüüd suur kollane märg plekk. Suurest häbist läksin kiiruga esimeses peatuses maha ja hiilisin mööda tänavaääri koju.