Aga teate mis? Te võite seada teha! Seda nimetatakse näolugemiseks ning seda on harrastatud sajandeid. Näojoonte lugemine ütleb inimese kohta väga palju. Kuna näojoonte lugemine hõlmab väga palju nüansse ja peensusi, on mõned inimesed pühendanud sellele kogu elu. Aga kuna teil ei ole selleks aega, keskendume kõige põhilisemale.

Mida näojoonte lugemine endast kujutab?

Sajandeid on inimesed üritanud teiste inimeste sisse vaadata, seostades näojooni teatud iseloomuomadustega. Aastate jooksul on sellele praktikale välja kujunenud ka nimed. Näiteks nimetatakse kortsude uurimist metoposkoopiaks, pealuu struktuuri uurimist frenoloogiaks, see aitab teha kindlaks inimese iseloomu ja vaimseid võimeid. Alates 18. sajandist on usutud, et aju pinnal on organid, mis aitavad erinevaid omadusi kindlaks teha.

Mis meid täna huvitab, on füsionoomia. Tegemist on näojoonte uurimisega, et teha kindlaks, mis inimesega meil tegemist on. 18.-19. sajandil kasutati seda, et teha kindlaks, ega inimesel ei ole kriminaalseid kalduvusi.

Tänapäeval peetakse seda pseudoteaduseks ning sellele ei pöörata kuigi suurt tähelepanu. Füsionoomia on asetatud samale pulgale astroloogiaga — see on tõestamata, aga kahjutu. Siiski peavad paljud inimesed näojoonte lugemist oluliseks teiste inimeste iseloomu aimata aitavaks meetodiks. Oluline on analüüsida nägu tervikuna ja mitte teha ennatlikke järeldusi, kuni meil on käes kogu pilt.

Näokuju

Pikk ja kõhn: sellist tüüpi näoga inimene on tavaliselt vastupidev ja otsusekindel. Kui sellel inimesel on ka meeldivad korrapärased näojooned, siis ei jäta nad tegemisi pooleli.
Ümar: sellist tüüpi nägu viitab lootusele ja vitaalsusele, selline inimene võib tuua läppunud õhkkonda rõõmu ja naeru.
Lai: seda tüüpi näoga inimesed ei ole mitte ainult kaastundlikud ja kannatlikud, nad on tavaliselt ka väga liberaalsed.
Kandiline: seda tüüpi inimesed on tugeva iseloomuga ning rühivad kindlalt unistuste täitumise poole, need on tegudeinimesed.

Otsmik

Sile: mõned kortsudeta otsmikuga inimesed on mõtteinimesed, nende pea töötab kogu aeg ning nad teevad kiireid otsuseid.
Kortsus: kui otsmikul on horisontaalsed jooned, siis viitab see sellele, et see inimene erutub kiiresti ja on entusiastlik.

Silmad

Silmadest ja sellest, kuidas nad on hinge peegliks, on kirjutatud raamatuid ja laule. Silmad ei valeta kunagi, nad aitavad vaadata inimese hinge.
Stressis: kui mõlema silma vikerkesta ja alumise lau vahel on valget, siis on see inimene stressis ja mures.
Metsik: kui vikerkesta kohal on valget, siis viitab see sellele, et lisaks stressile on sellel inimesel kalduvus reageerida vägivaldselt.
Eemalolev: kui vikerkesta ümber on valget, siis jookske kiiresti minema. See näitab, et see inimene on vaimselt ebastabiilne ning võib iga hetk enesevalitsuse kaotada.
Kortsud: kui te märkate inimese silmade välisküljel väikeseid kortse, siis naeratab ta sageli ja on üldiselt õnnelik inimene.

Kulmud

Kulmude juures on tore asi see, et nad võivad anda meile hindamatuid vihjeid selle kohta, kuidas selle inimese mõtlemisprotsess toimub.
Sirged: ühtlased horisontaalsed kulmud viitavad ideeinimesele. Faktidest rääkimine ja ettepanekute tegemine viib teid selle inimese juures kaugele.
Kaarjad: kui tema kulmud on kaarjad, siis meeldivad talle anekdoodid.
Kitsad: selliste kulmudega inimeste enesekindlus on madal, eriti kui kulmud asetsevad kõrgel ja on ümarad. Sisendage neile kindlustunnet ja kinnitage, et ei kavatse neid kritiseerida, isegi kui te kavatsete.
Kokkukasvanud: kui inimese kulmud on ninajuurel kokku kasvanud, siis on teie ees inimene, kes mõtleb pidevalt ja te võite võita ta enese poole, kui julgustate teda teiega oma mõtteid jagama.

Laud

Väikesed: kui vahemaa ülalau ja ripsmete vahel on väike, siis viitab see sellele, et see inimene on sõltumatu ja võib end isegi teistest vabatahtlikult distantseerida.
Suured: teisalt viitavad suured laud inimesele, kes on teistest sõltuv.

Lõug

Kandiline: sellised inimesed on võitmatu ja suudavad teha unistused teoks.
Ettetungiv: sellise lõuaga inimesed peavad iseennast väga tähtsaks, nad arvavad, et teavad kõike ja et kellelgi teisel ei ole kunagi õigus.

Põsed

Hästivormitud: sellised põsed näitavad energiat, jõudu, enesekindlust ning seda tüüpi inimesed on tavaliselt valmis aktsepteerima teiste inimeste vigu.
Lohud: Lisaks sellele, et lohud põskedes on meeldivad, sümboliseerivad nad ka inimese südamlikkust.