REEGLIPÄRASE KOORIMISE MÕJU

  • puhastab naha põhjalikult mustusest
  • eemaldab surnud naharakud, mis on hakanud tihtipeale juba ketendama
  • stimuleerib naha pindmist vereringet ja muudab nahavärvi ilusamaks
  • nahk tundub siledam ja näeb loomulikult värske välja
  • hooldavad ained imenduvad paremini puhtasse nahka
  • naharakkude moodustumine ja uuenemine kiireneb
  • naha pind muutub pehmemaks ja kortse jääb vähemaks
  • armid ja pigmendilaigud võivad muutuda tasasemaks

KOORIMISE OHUD KESKKONNALE

Kuigi looduses lagunevaid koorivaid osakesi on lihtne leida, kasutavad paljud kosmeetikafirmad toodete säilivuse pikendamiseks plastikust mikrohelbed. Ühes tuubikeses näokoorijas võib leiduda kuni 300 000 pisikest plastikust “pallikest”, mis on nii väikesed, et läbivad probleemideta kõik veepuhastusjaamad. Nii jõuavad need avaveekogudesse, kus tekitavad kirjeldamatut kahju. Esiteks pärsivad need veetaimede kasvu, teiseks peavad pisikesed veeloomad neid toiduks ning kuna plastik on seedimatu, kogunevad mikrohelbed seedesüsteemi. See tekitab loomakestel täiskõhutunde ning lõpuks nälgivad nad surnuks. Kolmandaks imab plastik endasse mitmeid toksiine, mis jõuavad läbi kalade ja pisiloomade ka inimeste toidulauale.

Mitmed kosmeetikafirmad on teatanud plastikust mikrohelvestest loobumisest lähiaastate jooksul ning tegelevad tootearendusega, et hakata taas kasutama looduslikke koorivaid osakesi. Valikuid on palju — kooriva toimega on kohv, jahvatatud seemned ja pähklid, suhkur, sool jne. Internetis leiduvates andmebaasidest, näiteks sellelt lehelt leiab infot, millised tooted on ohutud ja millised mitte.

TEE ISE KOORIJA

Koorijaid on võrratult lihtne ise kodus valmistada. Kõige kergem on võtta köögikapist suhkrut või soola ning segada seda sobivas vahekorras baasõli — näiteks oliivi- või kookosõliga. Koorijatesse võib lisada ka nahale toitaineid andvaid taimepulbreid — selleks sobivad näiteks neem ja tulsi, aga ka palju muid põnevaid pulbreid, mille valiku leiad meie kodulehelt.

Valiku koorijate retsepte leiad ka meie retseptilehelt.

Kui aga aega koorija valmistamiseks pole, leiad meie poodidest laia valiku erinevate mõnusate lõhnade ja konsistentsiga näo- ja kehakoorijaid — lisaks kodulehel olevale valikule on poodides ka mitmeid põnevaid Eesti tootjate koorijaid, nii et igaüks peaks leidma endale sobiva.

Allikas: Bioblogi