Vastuseks artiklile “Kõige kavalamad ja üllatavamad ilunipid” saadeti suur hulk lahedaid nõuandeid, kuidas kerge vaevaga oma nahka ja juukseid hooldada, meiki teha ja küüsi hoida. Suur tänu kõigile, kes saatsid meile oma parimaid nippe!

Parima kommentaari eest täname Maarjat, kes saab auhinnaks meigikomplekti Make Up Store’ilt. Palju õnne, võitjaga võetakse ühendust!

Siin on aga parimad ilunipid naisteka lugejatelt endilt:

Nahk

1. Aiatöödest ja marjadest määrdunud käed ja küüned saab ilusti puhtaks sidruniga. (K.)

2. Vistrikke kuivatab ja punetust vähendab ka tavaline hambapasta. (K.)

3. Pole vaja osta kalleid näopuhastusvahendeid või kulutada sadu eurosid kosmeetiku peale — looduslik abivahend kummel tuleb appi! Keeda kummeliteed ja tõsta kauss sobiva kõrgusega lauale. Kalluta pea kausi kohale ja kata pea ning kauss froteerätikuga. Auruta nõnda umbes 5 minutit. Hiljem, kui tee on jahtunud, võid kasutada seda oma näo puhastamiseks. (Maarja)

4. Kuigi The Body Shop ja Lush lõhnavad hästi, röövivad need ka suure hulga meie uusi eurosid. Tegelikult saab kehakoorija ka väga edukalt ise valmistada! Vaja läheb suhkrut (pruun oleks parim), oliiviõli ja kaerahelbeid. Sega kraam omavahel kokku ja kanna kuivale nahale. Dusi all tasuks olla ettevaatlik, sest õli on libe ja põrand niisamuti. (Maarja)

4. Kui pärast raseerimist tekivad nahale punased täpikesed, siis tupsuta nahka pärast raseerimist aseptiga (saadaval apteekides), lase kuivada ja alles siis kreemita. Kreem peab olema niisutav, mitte õline. (Mina)

5. Tee ise näovesi järgmistest komponentidest: õunaäädikas, keedetud vesi, teepuuõli ja viin (vaid paar tilka). (karin)

6. Munavalgemask on väga hea nahapinguldaja näiteks enne peole minekut. (karin)

7. Kui keedad kartuleid, vala keeduvesi kaussi ja auruta sellega nägu. See puhastab poorid. (k)

8. Käed hoian nooruslikuna sidrunimahla-suhkrukoorijaga. Supilusikatäiele suhkrule tilgutan sidrunit, kuni tekib pudrutaoline mass, mida on hea käte vahel hõõruda. (V.K.)

9. Näo puhastamiseks sobib ideaalselt ka tomat! See puhastab tõhusalt ning eemaldab vabasid radikaale ja töötab tubli antioksüdandina. Lihtsalt lõika viil, hõõru sellega nägu, hoia veidi ja loputa. (Kadi)

10. Niisutava näomaski saab avokaadost. Puhasta avokaado viljaliha ning määri puhtale näole. Hoia mõnda aega ja loputa seejärel. Tulemus on väga sile ja sametine. (Kadi)

11. Huuled saab mõnusalt pehmeks, kui neid meega määrida. (Eneken Johanson)

12. Koori nahka mee ja meresoolaga — nahk on pehme nagu beebil! (Eneken Johanson)

13. Näonaha ja poorid saab puhtaks, kui panna vatipadjale veidi sidrunimahla, suhkrut ning hõõruda sellega õrnalt ringjate liigutustega nägu. Toimib nagu kodune looduslik happekoorimine. (Maris)

14. Kurgikoored värskendavad ideaalselt näonahka.(kiki)

15. Pane punasele punnile sidrunimahla — see vähendab punetust ja punn kaob kiiremini. (Sidrun)

16. Lisa suvel kehakreemile teelusikatäis oliiviõli — see hoiab naha pehmena ja kaitseb koorumise eest. (liis)

Meik

1. Kui oled ripsmetuši koju unustanud, siis aitab vaseliin — kanna seda õrnalt sõrmeotstega oma ripsmetele ja need muutuvad kohe elavamaks. Vaseliini võib kasutada ka kulmude eiletõstmiseks. (Maarja)

2. Ripsmekoolutaja töötab paremini, kui seda enne fööniga soojendada (kuid mitte kuumaks!) (Maarja)

3. Kas teadsid, et riitsinuseõli stimuleerib ripsmete kasvu? Peale saab seda kanda mitmel moel, kas siis vatitupsuga või vana ripsmetuši aplikaatoriga. (Maarja)

4. Pikemate ja tihedamate ripsmete saavutamiseks tupsuta neid enne ripsmetuši pealekandmist puudriga. (Mina)

5. Eemalda meik oliivõli või beebiõliga, hiljem pese nägu puhastusvahendiga ja kreemita. (karin)

6. Kompaktpuudrit saab kasutada ka nii: tee meigisvamm niiskeks, pigista peaaegu kuivaks ja kanna puuder sellega näole. Tulemus on eriti sile ja loomulik. (karin)

7. Ära pane kunagi meigipintsleid kuivama, ots üleval — alla valguv vesi võib pintslit kahjustada ja kallis pintsel läheb kiiresti nässu. (Kadi)

8. Ilusa silmameigi saladus on hajutamine! Kui sulle tundub, et meik on valmis, siis hajuta veidi veel. (Kadi)

9. Palava ilmaga, kui huulepulk võib vedelaks minna, värvi huuled, suru õrnalt pabersalvrätti ning seejärel puuderda õrnalt näiteks põsepunaga.

Juuksed

1. Kui soovid suvel juukseid ilma juuksuri abita pleegitada, siis kanna juustele enne päikese kätte minekut ühe sidruni mahl. Mahla juustest välja loputamine võib aga olla pisut keeruline — võimalik, et pead tuleb pesta lausa kaks korda. (Maarja)

2. Kui tahad blondide juuste värvi värskendada, siis loputa juukseid kummeliteega. (Ciizu)

3. Juustele on väga hea teha oliiviõli- või munamaski. Viimasel juhul kasutan ära vaid munakollase.

4. Juuksemaski asemel saab kasutada tavalist palsamit. Kuivata liigne vesi juustest, määri juuksed palsamiga kokku ning mähi 10-15 minutiks rätikusse. Eriti hästi toimib see saunas. (Mina)

5. Kummeli, sidruni ja õunaäädika lisamine viimasele loputusveele muudab juuksed säravamaks ja kohevamaks. (karin)

6. Las viimane loputus olla alati külma veega. Juuksekarvad sulgevad oma näärmed ja karva pind jääb siledam. Juuksed on siis hoopis läikivamad!

7. Loputa tumedaid juukseid kange kohviga ning pese pärast puhtaks. Heledad juuksed saab läikima õlle või munaga.

8. Juukseid saab ideaalselt lokitada ka juuksesirgestajaga. (V.K.)

9. Kasuta palsami asemel kord nädalas äädikalahust — see jätab juuksed puhtaks ja säravaks. (liis)

10. Kõik juuksemaskid toimivad mitu korda paremini, kui pähe on pandud kilemüts või -kott, käterätik ning soojendada seda kõike mõned minutit fööniga. (Maris)

Küüned

1. Lisa vana küünelaki turgutamiseks pudelisse tilgake lahjendajat. (kass)

2. Et hoida küüned terved ja elastsed, kannan igal õhtul peale veeprotseduure küüntele tilgakese oliiviõli ning määrin seda ka küüne alla. (Kadi)

3. Küüntele mõjub tervendavalt väheses õlis ning piimas leotamine. Veel parem on panna kätte nn termokindad, kui käed on seguga koos — lisaks küüntele aitab see ka nahka pehmendada. (liis)

Muu

1. Silmad tulitavad ja punetavad pärast pikemat aega arvutiekraani ees istumist või lihtsalt väsimusest? Võta kaks vatipatja, tee märjaks ja aseta 5 minutiks külmikusse ning seejärel silmadele. Punetus kaob ja enesetunne on super! (Mina)

2. Unistele või nutetud silmadele aseta kasutatud kummeliteepakk, mis 5 minutit külmas seisnud. Aitab ka külm teelusikas. (am)

3. Kingad hõõruvad? Määri hõõruvale kohale vaseliini või kinga kõvematele ja punetust tekitavaid osi küünlarasvaga! (Maarja)