1. Ahenda poore

Laienenud poorid on heaks pesaks bakteritele ja mustusele, seega on nad ka kerged muutuma põletikuliseks. Et oma poore ahendada võta lusikatäis värsket tomatimahla. Lisa sinna neli tilka laimimahla. Tupsuta vatiga segu näole ja masseeri ringjate liigutustega. Lase mõjuda 15 minutit ning siis pese nägu jaheda veega puhtaks. Regulaarsel kasutamisel näed ka tulemusi!

2. Ravi aknet

Tomati happelisus aitab võidelda akne vastu. Samuti sisaldab punane köögivili A-, K- ja C-vitamiini, mis on paljudes akneravimites väga levinud. Kui sul on kergemapoolne akne, siis lõika tomat pooleks ja kanna selle sisu enda näole. Kui oled aga “õnnistatud” tõsise aknega, siis kasuta värske tomati viljaliha näomaskina ning lase tal mõjuda tund aega. Seejärel loputa ja niisuta.

3. Õlise naha vastu

Kui su nägu muutub kiiresti sama õliseks nagu kiirtoidukoha friikartulid, siis on su probleemide lahenduseks jällegi tomat. Lõika tomat pooleks ja võta lusikaga välja viljaliha. Pane see blenderisse koos mõne suurema tüki kurgiga. Lase blenderil kaks vilja ühtlaseks segada ning siis tupsuta seda vatiga üle oma näo. Kui toimid nii igapäevaselt, siis saad abi!

4. Puhasta

Kui teha mask tomatist ja avokaadost, siis aitab see kombineeritud nahatüübi puhul. Seda seepärast, et tomat töötab pooride ahendajana ja avokaado suurepärase niisutaja ning antiseptikuna. Sega kaks vilja blenderiga kokku ning lase mõjuda umbes pool tundi. Pese mask käesooja veega maha.

5. Hüvasti, põletus!

Päike on otsustanud pilve tagant välja tulla ja aina rohkem liigub tänavapildis roosade põskedega päikesepüüdjaid. Pärast päevitamist on tark aga nahale natukene värskendust ja leevendust pakkuda. Purusta pool tomatit ja sega see kahe lusikatäie maitsestamata jogurtiga. Lase mõjuda 20 minutit — tomat jahutab nahka, samal ajal kui jogurt süstib sinna hea annuse proteiini, mis pehmendust toob.

6. Särav nahk

Sega kokku värske tomati mahl ja mesi — segu peaks kokku tulema hambapastalaadse konsistentsiga. Lase mõjuda 15 minutit ja näed, kuidas nahk lausa särama hakkab!