Keegi palus mul kunagi lähemalt meigipintslitest kirjutada. Ta nimelt imestas, miks peab ühel naisel küll nii palju erinevaid pintsleid olema ning tundis huvi, millist pintslit milliseks otstarbeks kasutatakse. Olen ose internetist lõputult selle kohta videosid vaadanud ja artikleid lugenud, kuid tõepoolest — inimene, kes selles maailmas jalaga sees pole, võib tõepoolest mõelda, miks neid pintsleid küll nii palju erinevaid peab olema. Teen täna pisut põhjalikuma näomeigipintslite postituse, ehk siis toon välja populaarsemad pintsiltüübid ning teen n-ö “puust ja punaselt” selgeks, milleks neid kasutatakse.

1. Jumestuskreemipintsel 
Nagu nimigi ütleb, kasutatakse seda jumestuskreemi pealekandmiseks. Põhjalikul sissetöötamisel ja hajutamisel piisab ka ainult sellest, kuid võimalike “joonte” hajutamiseks on soovitatav pärast ka stippling  pintsli (järgmine) või kabukiga üle käia. Vähemalt mina olen enamasti sellist pintslit kasutades tundnud, et tahaks veel pisut hajutada.

2. Stippling pintsel
Stipplerit kasutatakse peamiselt selleks, et saada jumestuskreemiga “õhulisem” ja värskem tulemus. Selle kuju ja ringjate liigutuste tegemine aitab jumestuskreemi ühtlaselt hajutada. Stippling pintslit kasutatakse ka kõikvõimalike teiste kreemjate ja vedelate toodete pealekandmiseks (kreemjad põsepunad, bronzerid jms). Stippling pintsli harjased on enamasti kõvad ja jäigad, naturaalsetest harjastest neid ei tehta.

3. Kabuki
Kabuki pintsel on eriti hinnatud mineraalpuudri pealekandmisel, kuid paljud kasutavad seda ka meigi “kinnitamiseks” tavalise puudriga. Kabuki pintslit kasutatakse seega üle terve näo, tehes kergeid ringjaid liigutusi.

4. Põsepunapintsel
Põsepunapintsleid on tegelikult palju erinevaid, sõltuvalt sellest, millist efekti tahetakse saavutada. Enamjaolt näeb ta aga välja üpris klassikaline ja mida pehmemad harjased, seda parem. Mina kasutan põsepunapintslit ka päikesepuudri ja highlighter’i jaoks.

5. Peitekreemipintsel
Enamjaolt on see lihtsalt tilluke miniversioon tavalisest jumestuskreemipintslist, vähemalt kujult on nad sarnased. See on siis mõeldud olukordadeks, kui on vaja nahavigu põhjalikumalt peita, st punnikestele või armidele peitekreemi peale kanda.

6. Kontuurimispintsel
Sellise kujuga pintslit kasutatakse näo “kontuurimiseks” tumedama puudriga, kandes puudrit põsesarnade alla, oimukohtadele, lõuajoonele, nina külgedele jms. Osava kasutamise juures saab näoga teha imesid, eriti kui on tarvis fotodel kena välja näha. :) Loomulikult võib kontuurimistehnikat kasutada ka põsepuna ja highlighter’iga.

Ärge unustage, et ma ei ole professionaal ning jumestamist olen õppinud vaid kogemustest ja internetist — need on minu moodused ja viisid oma pintslite kasutamiseks. Kindlasti on targemaid, kes tahaksid siia omalt poolt midagi lisada ja kõik kommentaarid on teretulnud.

Anna Elisabethi ilublogi leiad aadressilt www.annaelisabeth.net