Veatu silmalaug
Enne lauvärvi pealekandmist tuleks selle pintslit kergelt pabersalvrätikusse pühkida. Kanna heledat värvi tervele silmalaule ning tumedamat vaid ripsmete juurtele.
Kui lauvärvi sai liiga palju, võib vea kustutamiseks kasutada vatitikku või meigieemalduspliiatsit.
Kui soovid meiki päeva jooksul kohendada, silu näpuotsaga lauvärvi, et seda siis värskemaks muuta.

Kenasti kattev peitepulk
Peitepulga ülesandeks on maskeerida naha ebatäiusi, nagu punetused, tumedad ringid ning näo varjutsoonid. Kuid seda võib kasutada ka lauvärvi alusena või huule kontuurpliiatsi asendajana. Reegliks on valida õige toon. See peaks olema õhkõrnalt heledam naha tegelikust toonist, mitte iialgi aga tumedam. Peenikese pintsliga saab liigutusi täpsemaks muuta, seda siis kas silma sisenurgas või väikese vistriku katmiseks.

Jumestus heal alusel
Kenasti ühtlane jume saavutatakse vaid hästi niisutatud nahal. Ei tule kõne allagi kasutada jumestuskreemi ilma päevakreemita! Jumestuskreem kanna peale kergete puudutustega ning seejärel määri seda näole nagu kreemi. Vajaduse korral lisa puudrit T-tsoonile (otsaesine, nina, lõug) - sinna, kus nahal on kombeks läikida. Teisalt, ei mingit puudrit põskedele, sest puuder võib näonaha pehmetele karvadele kinnituda ning seda on siis näha.

KUULSUSTE NIPID
Näitleja
Emma de Caunes
: “Ma kasutan nahast heledamat tooni jumestuskreemi näo keskosas ja pisut tugevamat tooni põskedel.”

Näitleja
Karin Viard
: “Põsepuna pealekandmist alustan ma kulmudevahelistest osast ja liigun vertikaalselt allapoole põsesarnade suunas. See on täpselt õige koht.”

Modell
Estelle Lefébure
: “Ma kasutan huulepulka väga harva, mulle tundub, et see muudab mind vanemaks, küll aga meeldivad mulle toonitud huuleläiked.”

Modell
Elizabeth Hurley
: “Mu lemmiktooteks on põsepuna ning eelistatavalt õrnroosa, et mulle pisut värvi anda, sest olen väga kahvatu nahaga.”

Näitleja
Nathalie Baye
: “Meiki eemaldades üritan hoiduda kraaniveest, sest see on liialt lubjane. Selle asemel puhastan nägu toniseeriva puhastuspiima ja vatipadjakesega.”

Näitleja
Géraldine Pailhas
: “Saavutamaks võimalikult naturaalset jumet kasutan ma vaid tumedate ringide vastast pulka, mida ma siis pisut kõikjale näole kannan.”

Veatu huulepuna
Aeg-ajalt võiks enne huulte värvimist määrida huultele ühe korraliku kihi rasvast pehmendavat kreemi, näiteks mõnd ärrituse ja punetuse vastu mõeldud homöopaatilist kreemi, seejärel hõõruda huuli froteerätikuga — nii saab lahti surnud naharakkudest. Seejärel joonista huultele kontuur, kasutades kas pintslit või tumedate laikudevastast peitepulka. See peab huulepuna kohe kinni ja nii ei värvi sa piiridest üle.

Milline punane millisele jumele?
Kui oled kahvatu või roosaka jumega, hoidu “alasti” toonidest, nagu beež, mis võivad sulle surmkahvatu ilme anda. Vali pigem pruunikasroosasid tonaalsusi. Matid nahatoonid sobituvad hästi telliskivi ja roosakaspruunidele värvidega. Mis puudutab tõelist punast huulepulka, siis see võib sobida kõikidele tüüpidele juhul, kui on ilusad huuled — mitte liiga kitsad — ning täiuslikud hambad.

Ripsmetušš proffide moodi
Tuleb teada, et ripsmetušid kuivavad ruttu ning neid peaks vahetama iga kahe kuu tagant. Selleks et nad kauem kestaksid, võib lisada ühe või kaks tilka vett harjase taaselustamiseks. Tuši pealkandmist alusta ripsmete algusest, sest just sinna on vaja kõige rohkem materjali. Kui soovitustele vaatamata tušš ikkagi tükki jääb, kasuta ripsmete korralikult eraldamiseks väikest rauast kammi.

Ilusate silmade 3 nippi
L’Oréal Paris’ meigikunstnikul James Kaliardosel pole tippmodellide ja näitlejate imeilusaks muutmisel vastast. Ta avaldab nüüd meilegi mõned saladused: 1.
Lifting-efekt:
et näida noorem, hajuta tumedat lauvärvi alates poolest silmalaust tõusvalt meelekohtade suunas ning kanna ülejäänud osale heledamat tooni kuni silma sisenurgani välja. 2.
Silma suuremaks muutmine:
silmalau kurrukohta joonista tumedama lauvärviga horisontaalne joon, seda väljapoole hajutades, ning valgusta silma sisenurk heleda sillerdava laupuudriga. 3.
Saatuslik pilk:
kanna ripsmete juurtele tumedat (eelistatavalt musta või halli) lauvärvi ning hajuta seda hoolega väliskülje suunas, kuni oled saavutanud suitsuse efekti. See on õnnestumise ja ka võrgutamise võti.
Lahe silmalainer
Probleem number üks on meikida mõlemad silmad ühtmoodi sümmeetriliselt. Õnneks on olemas üks n-ö lollikindel viis, milleks tuleb valida pintsli asemel viltotsaga lainer ning märgistada ära silma välisküljel üks punkt, kus me tahame, et joon lõppeks. Seejärel aseta küünarnukid lauale ning järgides ripsmete juurt joonista punktiir, mis tuleb siis jooneks ühendada. Joon jääb sirge, ei ole konarlik, vaid igati täiuslik.

Põsepuna õigesse kohta
Põsepunaga kaasaskäivad pintslid on tihti liiga jäigad, liiga lamedad ja liiga väikesed. Otsusta hoopis mõnusasti puhevil ja ümara otsaga variandi kasuks! Kindlasti ei tohiks unustada tupsutada pintslit pabersalvrätikusse enne selle kasutamist näol. Tõmba põsed sisse ja kanna siis puna näo õõnsusesse. Hajuta alt üles liigutustega ja seejärel tupsuta. Ettevaatust fuksiaroosade toonidega, vali pigem pruunikasroosa toon, sest seda on lihtsam peala kanda.

Tonnide kaupa puudrist pole midagi kasu, kui näonaha eest ei ole hoolt kantud. Alustama peaks puhastava maskiga ning seejärel kandma peale mitterasvast meigi aluskreemi pooride kinnisurumiseks. Kasuta kerget ja eriti just matti jumestuskreemi. Veelgi parem on valida lõppviimistluseks puudriline koostis.

Paljastatud jumestuskreem
Ennekõike ei tohi värviga eksida. Hoidu klassikalisest veast valida tumedam toon, et jääks päevitunud mulje. Kui oled sobiliku värvi leidnud, aseta seda näpuga näole ning hajuta lameda pintsliga võimalikult laiali. Väldi selle sattumist kaelale, sest muidu määrid oma rõivad ära. Pigem lisa kaelale imeväheke päikesepuudrit, et saavutada kooskõla näonaha värviga.

Suitsusilm
Võib minna kõige lihtsamat teed pidi ja teha endale suitsusilm musta ning võimalikult rasvase khôl-tüüpi pliiatsi abil. Soojenda pliiatsi otsa pihkude vahel, seejärel tee kaks joont ripsmete väliskülgedele ning hägusta seda sõrmeotstega.

Jah, sa suudad!
Yves Saint Laurent’i meigikunstniku Yannick Vaudry hooaja koodid:
  • Silmadele: julge neid piiritleda väljakutsuva silmalaineriga. Matid ja valgusküllased värvid.
  • Põskedele: mängi värskete läbipaistvate nüanssidega. Kasuta päikesepuudrit mõõdukas koguses.
  • Suule: kevadised toonid, siirad ja mahlakad ning sametise koostisega.

Mille peaks ära unustama
Yannick aitab meil mõningatest lõksudest hoiduda:

  • Silmad: pärlmutterlauvärvid, mis märgistavad kortse, ning liialt tavapärased silmalainerid.
  • Põskedel: küpsetatud savi efektiga toonid, mis jätavad liialt raske mulje, liigselt säravad koostised, mis rõhutavad ebatäiusi.
  • Suul: huulepliiatsi tugev joon, mis tekitab liigse kontrasti. Pooltoonid mõjuvad sel hooajal nukralt. Samuti unusta ära liiga kirevad või sillerdavad huulepulgad.