1. Ära pese juukseid samal päeval, kui te neid värvid. Luba loomulikul rasul päeva jooksul tekkida. See kaitseb peanahka ärrituse eest. Kui nahk ärritub, tuleb pea kohe ära pesta koos värske värviga.

2. Loobu kaheks päevaks šampoonitamisest, et värv paremini püsiks.

3. Kasuta värvitud juustele mõeldud šampooni ja palsamit. Need tooted on koostatud selliselt, et nad kaitseksid värvi. Tavalised šampoonid ja palsamid võivad olla liiga karmid.

4. Kasuta juuste pesemiseks jahedat vett. Juuksurid väidavad,et soe vesi peseb värvi pealt, jahe vesi aga hoiab.

5. Karda fööni. Liiga aktiivne föönitamine paneb juuksed oksüdeeruma, muutes need ilmetuks ja kaotades läike. Kasuta fööni võimalikult harva.

6. Kaitse juukseid päikese eest, sest ka see võib juuksed oksüdeerida. Kaitse juukseid sissejäetava palsami või spetsiaalse päikesekaitsega.

7. Kasuta regulaarselt palsamit. Kuna juuksevärv on keemiline, võib see kahjustada juukseid ja muuta need hapraks. Regulaarne palsami kasutamine tugevdab neid.

8. Vali õige toon. Punased toonid on kurikuulsad selle poolest, et hajuvad kõige kiiremini; kui sulle teeb muret värvi hajumine, valige pruun või blond toon.

9. Värskenda värvi regulaarselt. Püsivärvid vajavad värskendamist kuue kuni kaheksa nädala järel, poolpüsivärvid nelja kuni kuue nädala järel ning vesinikuga blondeerimine vajab uuendamist kahe kuni nelja nädala pärast.

10. Piira juukseid regulaarselt. Kõrvetatud kräsuste otstega juuksed näitavad värvi ilmetuna. Lase juukseotsi vähemalt kord kahe kuu tagant piirata.