Ürituse ühe algataja, Viru Keskuse juhatuse liikme Ants Vasara sõnul tuleb idee korraldada keskuses kõrgetasemelisi moeetendusi Viru Keskuse kontseptsioonist. “Viru Keskus on moekeskus, ja see ei seisne ainult moekaupade müügis, vaid ka moealaste teadmiste ja meelelahutuse pakkumises külastajaile,” sõnas Vasar. Vasar lisas, et enamik 300st moeetendusel esitamisele tulevast rõivakomplektist on pärit Viru Keskuse kauplustest.

Ürituse koordinaatori Anu Kikase sõnul on FIBIT kujunemas moehooaja tippsündmuseks. “Kevadise FIBITi raames leiab lisaks kolmepäevasele moeetenduste sarjale aset Eesti moemaastiku üks olulisemaid sündmusi — Kuldnõela gala, sügisel toob FIBIT Eestisse maailma moekunstnike loomingut,” tõi Kikas välja ürituse tähtsuse.

FIBITi raames toimuvad reedest pühapäevani kolmes eri stiilis moeetendused. Keskusesse seatakse üles lava, kus esitletakse kevadsuviseid noorterõivaid (Fresh Energy), klassikalist valikut (Fashion Forever) ja vaba aja rõivaid (Art of Freedom). Etendustel esitamisele tulevad kollektsioonid on valitud Viru Keskuses esindatud kaubamärkide seast, millest stilistid on hetke trendidest lähtudes valiku teinud. Lisaks moeetendustele saavad keskusekülastajad IV korruse kunstigaleriis tutvuda Eesti noorte moekunstnike loominguga. Nii moeetendused kui näitus on külastajaile tasuta.

FIBITi tippsündmuseks on 4.märtsi hilisõhtul Viru Keskuses toimuv Eesti moedisaineri auhinna — “Kuldnõela” galaetendus, millel selgub 2004. aasta Eesti parim moekunstnik. Etendusel esitletakse Kuldnõela nelja nominendi spetsiaalselt galaetenduseks loodud unikaalkollektsioone. Kuldnõela žürii nimetas 2004. aasta parima moekunstniku auhinna nominentideks Katrin Kuldma kollektsiooniga Avenue, Tiina Talumehe omanimelise moestuudio “Tiina Talumees” 2004. aasta kollektsioonidega, Thea Pilveti kollektsiooniga Althea ning Evelin Lille kollektsiooniga CHR.

Vt ka Kes võidab Kuldnõela?

FIBIT on Viru Keskuse moeürituste sari, mis toimub kahel korral aastas — kevadel ja sügisel. Ürituse mõte — korraldada kaubanduskeskuses kõrgetasemelisi moeetendusi, on Eestis ainulaadne. FIBIT tutvustab Viru Keskuses asuvate kaubamärkide kevadsuviseid kollektsioone ning pakub ideid, kuidas rõivaid ja aksessuaare omavahel kombineerida. FIBITi idee sündis Viru Keskuse juhtkonna ning moekunstnik Katrin Kuldma ja moepromootor Anu Kikase koostöös.

FASHION IS BACK IN TALLINN programm

Reede, 4. märts, Viru Keskus

17:00 Fresh energy, noorte- ja elustiilirõivad kaubamärkidelt EDC by ESPRIT, ONLY, Re-Reserved, Calvin Klein Jeans, Golden Point, Blend Of America, Seppälält, Trendexpressilt, Instrumentariumilt ja Rademarilt.
Etenduse stilist Karolin Kuusik.

18:00 Art of Freedom, kevadsuvised vaba aja rõivad kaubamärkidelt Monton, Esprit, Seppälä, PTA, Bison, The Shirt Factory ja Marc´O´Polo (kõik Bismarc); FCUK, Tommy Hilfiger, GAS ja Tom Tailor (kõik Tallinna Kaubamaja) ning ABC Kinga, Instrumentariumi, Golden Pointi kevadvalikut.
Etenduse stilistiks on Evelin Kattai.

19:00 Fashion Forever, klassikaline ja pidulik rõivastus kaubamärkidelt Bastion, Baltman, PTA, Ivo Nikkolo, Your Face, CHR, PTX; S.Oliver, Stones, Pierre Cardin, Betty Barclay, Apriori, Tintoretto, Gerry Weber, Althea (Tallinna Kaubamaja), Suurtüki naha-ja kingaäri, Instrumentarium, Golden Point.
Stilist Riina Põldroos.

Lisaks Viru Keskuses müüdavatele kaubamärkidele on etendustel esindatud ka Eesti Noorte moekunstnike looming (HULA, Vassilissa).

22:00 Kuldnõela galaetendus — Kuldnõela esitleb Nokia. Esitlemisele tulevad nelja Kuldnõela nominendi spetsiaalkollektsioonid, õhtu kulmineerub “Kuldnõel 2004” võitja väljakuulutamisega.
Etenduse lavastavad Tanel Veenre ja Aldo Järvsoo. Õhtut juhivad Maarja-Liis Ilus ja Jüri Makarov. Kuldnõela afterparty toimub klubis BonBon.

Laupäev, 5. märts, Viru Keskus

13:00; 16:00 Fresh energy, noorte- ja elustiilirõivad
14:00; 17:00 Art of Freedom, vaba aja rõivad igale eale
15:00; 18:00 Fashion Forever, klassikaline ja pidulik rõivastus
Pühapäev, 6. märts, Viru Keskus

13:00 Fresh Energy, noorte- ja elustiilirõivad
14:00 Art of Freedom, vaba aja rõivad igale eale
15:00 Fashion Forever, klassikaline ja pidulik rõivastus

Kõigil kolmel päeval juhib FIBITit Jüri Makarov.