„Tsirkust ja leiba rahvale!”, hüüatab eestlane nähes midagi, mis teda igapäevaelu kontekstist välja kisub. Tartu Kõrgema Kunstikooli tekstiiliosakonna eestvedamisel juba kaheksandat korda toimuv „Projekt: Mood- Performance- Tants” tahab sel korral tõestada, et looming, nimetatagu seda siis ka kunstiks, ei pea tänasel päeval ainult sellele hüüdlausele vastama. Teatraalsest kabareest ja tsirkuse elementidest läbipõimunud projektis põimuvad selgi korral tantsuetteasted, performance ja mood.

Kell 19.00 alustavad oma programmiga TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia tantsijad. Seejärel saab jälgida sõna ja värvikunstnik BARTHOL LO MEJOR performance „U8232”. Lapsepõlvemaale kutsub Tartu Kõrgema Kunstikooli vilistlase RIIN LIIVAMÄE maalinäitus.

„Projekt: Mood- Performance- Tants” kulmineerub kell 22.00, mil algab omalaadne ja ühtlasi suurim väljaspool Tallinna toimuv moeshow.

Lavale tulevad kollektsioonid valis välja professionaalsetest moekunstnikest ja moetundjatest koosnenud seitsmeliikmeline žürii, kuhu kuulusid „Projekt: Mood- Performance- Tants” varasem peakorraldaja SIGNE VILDE, vabakutseline moekunstnik TRIINU PUNGITS, moekunstnik ja õppejõud LEE REINULA, Eesti Kunstiakadeemia moedisaini eriala magistrant KRISTINA PAJU, teatri-ja moefotograaf ALAN PROOSA, sisekujundaja MADIS LIPLAP ja femme.ee toimetaja MAARJA PAALITS.

Tiheda konkursisõela läbis seekord 13 noort Eesti moeloojat. Erikülalistena astub üles IEVA VEITA.

Õhtule lisab vürtsi tsirkusestuudio FOX ja kell 23.30 lavale astuv ansambel RUTH.

„Projekt: Mood- Performance- Tants” algatajateks ja idee autoriteks on kunagised Tartu Kõrgema Kunstikooli tekstiilitudengid JAANIKA TERASMAA, SIGNE KALLSON ja ANNI RIISIK.

Pääse: 90 krooni / ISIC 60 krooni