Milliseid pulmakleite sel aastal enim tellitakse?

Minu pulmakleitide kollektsioon on väga mitmekesine — sädelevate käsitööpitside ning kohevate tüllseelikute kõrval leidub ka klassikalisemaid ning tagasihoidlikumaid mudeleid. Et säilitada kleitide unikaalsus, kasutame samasugust pitsi minimaalselt ning otsime pidevalt uusi ning põnevaid kangaid.

Kuna valik on mitmekesine ning kauni kleidi leiab iga temperamendi ning eelarvega, on konkreetseid lemmikmudeleid raske välja tuua. Lisaks valmib väga palju kleite kliendi mõõtudele eritellimusel ning ka valmiskleidi ostmisel kohendame selle alati kandja figuurile.

Ma arvan, et seda võibki nimetada viimaste aastate olulisemaks trendiks — abiellujad hindavad üha enam valmiva kleidi unikaalsust ja personaalset teenindust ning saavad perfektselt istuva kleidiga kaasa ka meie stilistide nõuanded soengu, meigi, kingade ning ka pruutneitsite ja peigmehe rõivastuse osas.

Mida peab pulmakleidi tellimisel eelkõige arvestama?

Reeglina on pulmakleidi otsijal juba salongi tulles olemas ettekujutus, millises kleidis ta end pulmapäeval näeb ning lemmikmudel on meie kodukalt või Facebook’i lehelt juba välja otsitud. Alati võib meie salongi tulla ka selleta — mõlemal juhul lähenevad meie stilistid igale kliendile individuaalselt, soovitades kleite, mis kandjat enim kaunistavad ning sobivad ka planeeritud eelarvesse.

Kindlasti tasub pulmakleidi tellimiseks varuda mõned kuud aega — kleidi kohendamine mõõtudele või loomine eritellimusel eeldab ka mitmeid proove, mille ajaks peab tulevasel pruudil olema juba välja valitud õige pesu ja kingapaar. Kust kleidiga sobivaid leida, soovitavad alati ka meie stilistid.

Oleme pulmakleidi saanud kiirkorras valmis ka paari nädalaga, kuid alati on parem mitte kiirustada ja stressata — nii on kleidi valmimine tore ning meeldejääv protsess, mida saab pulmaeelses ärevas sagimises täiel rinnal nautida.

Nüüd on õige hetk kleidi valimisega algust teha — just sai valmis minu uus pulmakleitide kollektsioon, mida saab kodulehel juba uudistada. Märtsi algus on pulmaliste ja pulmakülastajate päralt — juba sel laupäeval avame stuudios romantilise pulmabuduaari, kus saab vastvalminud pulmakleite esmakordselt ka vahetult näha ning proovida. Pulmabuduaarist räägib lähemalt meie Facebook’i leht.

Milline on kõige erilisem pulmakleit, mille oled valmistanud?

Abielluastujate lemmikvärv on kahtluseta valge, elevandiluu ning õrnroosakad toonid, kuid viimastel aastatel on olnud varasemast rohkem julgeid, kes on otsustanud hoopis kuldse pärlipitsist kleidi kasuks või leidnud abiellumiseks meie stuudiost hoopis mõne lendlevpika lillelise suvekleidi.

Igal aastal valmib meil kümneid ja kümneid pulmakleite ning meeldejäävaid leidub nende seas palju. Ühele peigmehele oleme valmistanud eritellimusel pluusi, mis on kaunistatud sama pitsiga, millest valmis meie juures tema kauni kaasa sädelev kleit. Oleme disaininud mitmeid teemapulmade rõivaid nii pruudile kui peigmehele ning mitmel korral riietanud eritellimusel lisaks pruutpaarile ka pruutneitsid.

Ühe meeldejäävaima pulmakleidi valmimisel sain lasta oma fantaasial piirideta lennata — üle saja meetri siidi ning mitme toimeka kuu viis pruudi altari ette taevalikult kaunis ning pilvelikult kohevas kleidis (vt artikli päisepilti — toim.).

Eesti moeloojate poolt valmistatud pulmakleite saab uudistada järgmisel nädalavahetusel Tartu Kaubamaja keskuses toimuval Moekuulutaja üritusel. Laupäeval, 11. märtsil kell 14 toimub pruutkleitide etendus, kus esitletakse Pohjanheimo, Hanna Korsari, Liina Steini, Oksana Tanditi, Piret Ilvese ja Triin Isak by Pits loomingut.

Vaata lisainfot SIIT ja SIIT!