Triin, milliseid pulmakleite sel aastal enim kantakse?

Mina olen suur praktilise pulmakleidi fänn, ehk siis soovitan siiralt kaheosalist pruutkleiti, mis tavaliselt koosneb seelikust ja kaunist ülaosast. Seda saab lihtsasti ilmestada erinevate põnevate aksessuaaridega nagu alusseelik, loor, peaehe, pruudivöö, vajadusel ka keep paljaste õlgade katteks. Praktiliseks teeb sellise valiku võimalus hiljem tavariietega
kombineeritult kanda ka argipäevasemates olukordades.

Mida peab pulmakleidi tellimisel eelkõige arvestama?

Pulmakleit vajab aega ja usaldust. Tihti kujuneb kleidi lõplik disain alles proovide käigus, samuti on väga tähtis kliendi ja disaineri vaheline avatud suhtlus, et ei tekiks möödarääkimisi ja selllest tulenevalt ka pettumusi.

Milline on kõige erilisem pulmakleit, mille oled valmistanud?

Ei eristu sellist üht ja konkreetset. Meelde jäävad need, kus käsitöömahtu tavalisest rohkem, nt tuhanded tikitud pärlid või käsitsi valmistatud pitsaplikatsioonid. Või on mõni väike vimka — pika seeliku all peidus kleit.

Kõige eriskummalisem värv pruutkleidi puhul on olnud kombinatsioon rohelisest ja sinisest šifoonist, mis kokku moodustas imelise meresinise tooni ning sobis oivaliselt kokku kleidi voogava tegumoega.

Üldiselt armastan väga oma kleitides erinevaid pastelseid toone kasutada, puhast valget suhteliselt harva. Suureteks lemmikuteks on selline natuke kulunud matt kuld ja vanaroosa.

Milline on su enda unistuste pulmakleit?

Enda unistuste kleidiga läheb aina raskemaks. Teistele kleite tehes olen päris paljud oma unistuste kleidid juba valmis teinud ja n-ö läbi mänginud.

Kahtlustan küll, et kui aeg oma kleidini lõpuks jõuab, siis saab see olema väga minimalistlik ja lihtsa joonega.

Eesti moeloojate poolt valmistatud pulmakleite saab uudistada järgmisel nädalavahetusel Tartu Kaubamaja keskuses toimuval Moekuulutaja üritusel.

Laupäeval, 11. märtsil kell 14 toimub pruutkleitide etendus, kus esitletakse Pohjanheimo, Hanna Korsari, Liina Steini, Oksana Tanditi, Piret Ilvese ja Triin Isak by Pits loomingut.

Vaata lisainfot SIIT ja SIIT!