Tormiline on liiga leebe sõna iseloomustamaks maikuu lõpu sündmusi naisteajakirjade maailmas. Muutused olid tõepoolest jõhkard ja pisarad ehtsad, rääkimata Jimmy Choo tikk-kontsadega kingadest, mille löögid olid valusad. Toimetuste lahinguväljadel valitseb teadmatus edasiste suundumuste osas.


Möödunud neljapäeval valas oma Broadway ja 52. tänava nurgal asuvas kabinetis pisaraid “Harper's Bazaari” peatoimetaja Katherine Betts, teatades alluvatele, et tal paluti ootamatult lahkuda.

Reedel lahkus oma kabinetist “Glamouri” peatoimetaja Bonnie Fuller, kellel oli palutud lahkuda nädala aja eest pärast mitmeid kuid väldanud ebakindlust tema lepingu pikendamise ümber.
Fuller lahkus 4 Times Square peakorterist Condé Nasti hoonest võibolla ei viimast korda Condé Nasti peatoimetajana.

Hearsti juures sättis end “Bazaari” toimetuses sisse Glenda Bailey, kes kolis üle “Marie Claire´st” ning pakkis kaste sahtlitesse, mis alles eelmisel päeval olid kuulunud Bettsile.

Sellal kui pealtkuulamisseadmeid ja e-mailide lugemist kartvad moetoimetajad ütlesid oma assistentidele, et lähevad piimabaari end turgutama, aga tegelikult marssisid piki avenüüsid ootamatuid sündmusi lahates, andis Bailey ühe intervjuu teise järel, milles ta lubas mitte muuta 134-aastast moeajakirja shoppamisest, meigist, kõikvõimalikest leludest, kuuluste elustiilist, vaimsusest, vormisolekust ja meeste püüdmisest rääkivaks ajakirjaks.

“Ma tunnen kirge moe vastu ja seda hakkab “Harper's Bazaar” ka peegeldama,” ütles ta.

“Marie Claire” Ameerika väljaanne, mida Bailey juhtis alates selle asutamisest 1997. aastal, on alati käsitlenud moodi, aga pole kunagi tõstnud seda keskseks teemaks.

“Vogue” peatoimetaja Anna Wintour ei soovinud viimaseid suundumusi kommenteerida, aga koos Fairchildiga Advance Publications gruppi kuuluva Condé Nesti toimetusdirektor James Truman avaldas lootust, et Bailey jätkab tugevat moetraditsiooni. Kui ta seda ei tee, siis võib see nõrgendada seda ala üldiselt.

“Tugev “Bazaar” on hea kõigi kvaliteetajakirjade jaoks,” ütles ta. “Küsimus ei ole vaid “Bazaar” “Vogue” vastu või “Bazaar” “Vogue” ja “W” vastu. Ma arvan, et küsimuse all on need kolm ajakirja kestaseme naisteakate vastu.”

Kas Bailey suudab kohaneda? Ta on töötanud “Marie Claire`s” 1988 aastast, mil temast sai Suurbritannia väljaande peatoimetaja. Märtsis nimetas ajakiri “Adweek” Bailey Aasta Toimetajaks, aga sellele vaatamata on ta alati hoidnud madalat profiili.

Hoolimata kõigest usub Verklin, et Bailey kindlustab endale koha teiste nii praeguste kui endiste kuulsate toimetajate, nagu näiteks Tina Brown, Helen Gurley Brown ja pr. Wintour nimistus.

Vaatamata sellele, kas Bailey nimetamine “Harper's Bazaari” etteotsa tähendab lõppu moe kui sellise käsitlusele ajakirjas, avaldas “W” tegevust juhtiv McCarthy lootust, et see mõjub äratushüüdena moetoimetajatele.

Refereeritud New York Times´ist