1. Chloë Grace Moretz: oliiviõli

Õlibaasil puhastusvahendid pole midagi uut, aga oliiviõli kasutamine pole küll midagi tavapärast. 2016. aastal tunnistas Mortez ajakirjale Allure, et just see on üks tema lemmikuid ilutooteid, mis on aidanud tal vabaneda ka aknest ja muutnud näonaha klaariks.

2. Ciara: dušigeel

Tavaliselt hoitakse dušigeelid ja näopuhastusvahendid erinevate piirkondade puhastamiseks, aga laulja Ciara tunnistas sel aastal ajakirjale Allure antud intervjuus, et ta kasutab Dove’i dušigeeli ka näonaha puhastamiseks ja kuigi ta nahaarst pole selle üle kuigi õnnelik, mõjuvat see ta nahale hästi.

3. Laverne Cox: beebišampoon

Tegelikult on Coxil täiesti loogiline point: “Ma pole nii diiva, kui välja paistab. Ma pesen oma nägu beebišampooniga. See on väga veider, aga kui see on piisavalt õrn beebide jaoks, on see piisav ka minu jaoks.”

Ta pole ainus staar, kes beebišampooniga rahuldub, sest ka Heidi Klum on tunnistanud, et ta kasutab seda toodet oma näo pesemiseks. “Ma kasutan Johnson and Johnsoni beebišampooni näo pesemiseks,” ütles ta. “Ma arvan, et ükskõik, mida sa kasutad oma laste puhul, sobib kasutamiseks ka täiskasvanutele. Tunnen, et mõned müügil olevad tooted on liiga tugeva koostisega, eemaldavad nahalt kõik loomuliku rasu ja muu. Lastele mõeldud toodetele tehakse aga palju rohkem teste. Me ei tohiks seda unustada.”

4. Yara Shahidi: aloe vera

Kui modell, näitleja ja aktivist Yara Shahidi ei saa parasjagu kasutada oma tavapärast näopuhastusvahendit, on tal kaks toodet, mida ta oma nahal veel kasutab: värskelt lõigatud aloe vera ja E-vitamiini õli.

5. Scarlett Johansson: õunasiidri äädikas

Kuigi sel pole just kõige meeldivam aroom, tunnistab Johansson, et just õunasiidri äädikas hoiab ta naha vistrikuvaba. “Kui sul on probleemne nahk või sul esineb palju vistrikke, on see väga tervendava mõjuga. See jätab naha küll pisut kleepima, aga kui sa just oma poiss-sõbra pool ei ööbi, on see väga efektiivne,” väitis staar 2013. aastal ajakirjale Elle UK.

6. Kate Hudson: kreem

Kui mõtleme näopuhastusvahendite peale, tuleb meile silme ette kas seep või mõni õlibaasil toode, aga Hudsoni lemmik viis hommikuti nägu puhtaks teha, on kasutada selleks kreemi. Ta kasutab õhtuti õlibaasil puhastusvahendit, aga hommikuti brändi La Mer The Moisturizing Cool geel-kreemi, mida ta ei eemalda nahalt mitte veega, vaid jätab selle nahale ja jätkab oma tavapärase nahahooldusrutiiniga (Hudsoni puhul antioksüdantide rikas seerum ja seejärel päikesekaitsefaktoriga kreem).

7. Salma Hayek: roosivesi

Hayek väitis 2017. aastal The New York Times’ile, et ta ei pesegi kunagi hommikuti korralikult nägu, vaid kasutab naha värskendamiseks roosivett ja puhastab õrnalt enne, kui oma tavapärase nahahooldusrutiiniga jätkab.

“Mu vanaema õpetas mulle, et öösiti taastab nahk kõik need asjad, mis ta päeva jooksul kaotas,” ütles Hayek. “Lisaks, kui ma õhtuti naha korralikult puhtaks teen, miks peaks see olema must, kui ma üles ärkan? See on hea ainult brändidele, kui sa rohkem tooteid kasutad. Ma piserdan nahale roosivett — see on nii õrn ja äratab naha üles.”

8. Lupita Nyong’o: avokaadoõli

Avokaadod on maitsvad, aga Nyong’o on ka avastanud, et see puuvili on suurepärane vahend naha puhastamiseks. BuzzFeedile antud intervjuus avaldas näitleja, et ta kasutab avokaadoõli “õrna” puhastusvahendina, et eemaldada meiki ja puhastada nahka muust mustusest.

“Ma proovin mitte kanda meiki, kui selleks vajadust ei ole ja olen ka väga hoolas sellega, kuidas ma meiki eemaldan,” ütles ta. “Kasutan meigi eemaldamiseks avokaadoõli, sest see on väga õrnatoimeline.”

8. Monica Potter: kookosõli

Kuigi kookosõli kasutamine on üks väga vana trikk, kasutavad enamik inimesi seda meigi eemaldamiseks ja seejärel kasutavad nad naha puhastamiseks ka poest ostetud spetsiaalseid tooteid. Näitleja Monica Potter nii ei tee. Ajakirjale InStyle antud intervjuus avaldas ta, et ta kasutabki naha puhastamiseks ainult kookosõli ehk kannab seda nahale ja seejärel eemaldab sooja rätikuga, millele on piserdatud ka lavendli- või piparmündiõli. “See eemaldab kogu mustuse!” teab ta.

Allikas: StyleCaster