Dr. Kaldvee sõnul sõltuvad kevade tulekuga seotud muutused väga tugevalt meie nahatüübist. “On inimesi, keda võivad hakata taas kimbutama erinevad nahahaigused. Nahale võivad tekkida kuivad punetavad laigud,” teab ta. “Samal ajal on aga naisi, kellel kevade saabudes ja soojemate ilmadega läheb nahaolukord võrreldes talviste oludega paremaks.”

Küsimusele, et millist näohooldust eelistada, ühest vastust nahaspetsialisti sõnul ei ole. “Kui ilma muutusega läheb nahk kuivemaks, siis kindlasti võiks leida enda nahale sobiva ja tugevama niisutava kreemi. Juhul, kui naha kuivus on probleemiks pigem talviste külmade ilmadega ja kevade saabudes läheb nahk vastupidiselt paremaks, siis võib asendada sügavamalt niisutavad kreemid kergema igapäevase nahahooldusega,” õpetab ta.

Kahjuliku UVB-kiirguse eest kaitsvaid SPF kreeme ja UVA kaitsega päevakreeme tuleks reaalsuses kasutada läbi aasta, aga kui seda teha ei soovita, siis võiks need uuesti kasutusele võtta esimeste päikesekiirte saabudes. “Nimelt, kevadine päike on eriti intensiivne just seetõttu, et saame topelt kiirguse osaliseks — ühelt poolt selle, mis tuleb päikesest, teiselt aga selle, mis peegeldub lume pealt tagasi,” kinnitab dr. Kaldvee.

Lugeja, kas ja kuidas muudad sina oma näohooldusrutiini soojemate ilmade saabudes?