Katsetes osalesid mitmed Delfi töötajad — nii naised kui mehed. Nimesid me ei nimeta, aga osalenud portaalid on lisaks Naistekale Catwalk, Sport, Lemmikloom, Elutark ja Publik. Täna avalikustame naisteparfüümide testi tulemused. Mehed jätame homseks.

Paneme kirja parfüümide testijate kommentaarid. Meie bukette otseselt ei kirjelda, vaid läheme emotsioonide peale välja. Panime kirja nii esimese hetke kui teise päeva emotsioonid. Lisainfot nende parfüümide kohta saad aadressilt kaubamaja.ee. Nii saad kõike arvesse võttes enda suvelemmiku välja valida.

Escada Turquoise Summer

Naine 1: Ideaalne suvelõhn, ta on väga magus küll, aga suviselt magus. See lõhn
on intensiivne ja püsib hästi peal. Umbes selline, mida kandes lähed
pika seelikuga suvel kohvikusse — ta pole pidulik, vaid igapäevane
ja värske. 

Naine 2: See on nii magus, et kui pole hommikul söönud, läheb süda pahaks.

Naine 3: Peale pannes tundub, nagu oleksin magus komm, mis ootab maiustamist,
lugedes aga silti Turquoise Summer, upun sõnasse türkiis, mis on mu
lemmikvärv ja kaon mõtetes ja unistustes sinisesse merre sukelduma…
Õhtul ütleb mees mu kaela nuusutades “päris hea“ — no siis ju peaks see
meeste keeles kohe väga hea olema. Igatahes on see mõnus suvine lõhn,
mida tasub lendlevate kleitidega kanda!

Naine 4: See on selline plikalik lõhn, aga hästi püsiv, sest pidas isegi trenni väga hästi vastu.


Armani Si

Naine 1: See on kergelt vürtsikas lõhn mõne magusa alatooniga. Seda lõhna tunnen ka kusjuures terve päev enda ümber keerlemas — Escadat küll nii palju ei tundnud. Aga koju jõudes ütles mees “see on vanamuti lõhn ja eilne oli parem”.

Naine 2: Seda lõhna kasutaksin mina kindlasti mingil peenel õhtusöögil hämaras tipplokaalis.

Naine 3:  Siiamaani lemmik: vürtsikas, aga väga värske.

Naine 4:  Püsis hästi, natuke puudrine, igapäevane, ei ole lemmik, tavaline kindla peale mineku lõhn. Hea, aga pretensioonitu.

Versace Eros Pour Femme

Naine 1: Issand, see on nii hea, nii mõnus, ma tahaks ennast ära süüa!

Naine 2: See on selline üsna puudrine, tavaliselt mulle puudrised ei meeldi, aga see on hea.

Naine 3: Hästi delikaatne lõhn, minu arvates ka lähedal unisexile — sobiks meestele ka.

Naine 4: Aga trenni see lõhn vastu ei pidanud!

Lancome La Vie Et Belle

Naine 1: See lõhnab täpselt nagu Stockholmi Stockmanni alumine korrus. 

Naine 2: Mulle meenutab piprapoe lõhna ka.

Kontorisse astub kolleeg, kes pole testimisest osa võtnud, aga seda iga päev pealt näinud ja karjatab: “Mis siin haiseb?” Kui selgub, et see on meie uus parfüüm, siis ta jätkab: “See lõhnab nagu vuffel poola poes. Siiamaani on see teie testimine okei olnud, aga täna on ikka pilv õhus. Väga intensiivne vanade naiste lõhn — kas pärast tööd lähete Energia kohvikusse?

Naine 3: Mina panin seda lõhna peale ja see jäi kurku kinni ja sealt see enam ära ei läinud. Päeva peale kadus ära ja koju jõudes oli see isegi meeldiv lõhn. Ka mehe arvates oli lõhn selline kerge ja mõnus. Selle peale panin lõhna uuesti peale, ootasin minuti ja andsin end uuesti mehele nuusutada. Ja siis ta pidi ära lämbuma ja ütles, et uhh, mis rõve vanamuti lõhn!

Naine 4: Nüüd sai see lõhn küll hävitava hinnangu, kuid ehk oli see seetõttu, et meie seas pole silmapaistva karakteriga daami, tõelist Naist, kes selle häbitult ka välja kannaks? Arvan tagasihoidlikult, et pole mõtet seda maha teha pelgalt seetõttu, et see meile, noortele
naistele, ei meeldi, kuna me seda ise ei suudaks välja kanda… ja võib-olla polegi see lõhn mõeldud umbsesse kontorisse, vaid õrna tuuleiiliga roosiaeda… Lancome’i lõhn nõuab Naine olemist, võib-olla isegi prantslanna olemist?

Dolce & Gabbana Fruit Drops

Naine 1: See on selline lõhn, mis nahal ei olegi nagu parfüüm. See on värskuse, kastese hommiku ja puhtuse “lõhn”, midagi nii delikaatset, mida ei ole võimalik nuusutades tunda. Kuid ometi on see olemas. Aimatavalt ja õrnalt.

Naine 2: Mulle üldiselt Dolce & Cabbana lõhnad meeldivad, ka see oli meeldiv, aga minu jaoks isiklikult võib-olla liiga lilleline. Mees ütles, et see on parem kui eelmised lõhnad (v. a Escada), aga pole midagi erilist. 

Naine 3: Lõhn püsis peal üldiselt hästi, ka õhtul oli veel tunda.

Naine 4: Aga tõesti, teiste Dolce & Gabbana lõhnadega võrreldes pole see nii eriline ja meeldejääv — pigem selline tavaline ja igapäevane.

Nii ongi, mõni lõhn paneb kõik naised rääkima ja teise kohta tuleb vaid mõni napp kommentaar. Samamoodi on siis, kui neid peal kannad — olete teiegi ju tähele pannud, kuidas mõni parfüüm aina komplimente toob ja teist ei pane keegi tähelegi. Eks igaüks leiab oma… olenevalt, kui palju tähelepanu sel suvel tahad...

Lõhna hästi!