Katsejänesteks sai viis küünelakki erinevatelt firmadelt. Et kõik need lakid lubavad olla ka kauapüsivad ning et võrdlus oleks õiglane, jätsime seekord alus- ja pealislaki kasutamata. Tõenäoliselt oleks tulemused nende abimeestega paremad olnud, kuid võrdsuse mõttes pidi iga lakk seekord üksinda toime tulema.

Hindasime laki pudelit, pintslit, tekstuuri, läiget ja püsivust. Iga katsetaja kandis kummagi käe sõrmedele viis erinevat punast lakki, alustades kord pöidlast ja kord väikesest sõrmest — kipub ju lakk nimetissõrmedelt pahatihti rutem kuluma kui teistelt, seega tundus mõistlik ka sõrmede järjekorda vahetada, et iga lakk saaks tunda nii nimetissõrme ja pöidla valu ja vaeva kui väikese sõrme puhkust ja puutumatust.

Manhattan Lotus Effect Nail Polish

Toon: 45P
Hind: 4,10 (11 ml)
Kiri pakendil: “Ekstreemselt kauapüsiv intensiivne värv.   Lootuseekstrakt tugevdab küüsi ja annab eriti kauapüsiva tulemuse.”

Anna: “Lakil on pikk pintsel ja koostis on piisavalt vedel, et teha kaks õhukest kihti. Ühest kihist ei piisakski, jääks kahvatu ja “triibuline”. Pidas muidu terve nädalavahetuse ilusti vastu, kuid pistaatsiapähklite söömisele jäi kõvasti alla — pärast mõne pähkli purustamist oli pool pöidlaküünt lakist paljas. .”

Kerttu: “Tore üllatus — odavama hinnaklassiga lakk andis silmad ette nii mõnelegi teisele. Potid-pannid küüritud, aga lakk ilusasti alles.”

Mari: “Üllatuslikult on just see lakk esmaspäeva õhtuks kõige paremini alles.”

Martina: “Hea hinna-kvaliteedisuhe, aga ei midagi erutavat. Püsis terve nädalavahetuse kenasti peal, ehkki sai kõvasti koristatud.”

Bourjois Paris 10 Days No Chips Nail Polish

Toon: 20
Hind: 8,40 (9 ml)
Lubadused pudelil: Püsib peal minimaalselt 3 ja kuni 10 päeva, teeb küüned kaks korda tugevamaks, diagonaalse pintsliga lihtne parandusi teha

Anna: “Diagonaalse otsaga pintsel on kindlasti hea, et kulunud kohti vahepeal kohendada, kuid tervet küünt sellega värvida on pisut keeruline, kui just pintlsit vahepeal ümber ei pööra. Juba üks kiht lakki katab hästi, kuid lakk pole nii läikiv kui mõningad teised.”

Kerttu: “Pintsel on ebaharilik ja lühike, aga teistest lakkidest on see peajagu parem! Juba värvitoon tundub palju punasem, hõrgum. Kolmanda päeva õhtuks endiselt perfektne, isegi küüneotsast pole midagi kulunud.

Mari: “Viltune pintsel on väga mugav — ka kõige kohmakam lakkija tuleb sellega kenasti toime. Püsis päris kenasti terve nädalavahetuse peal, juuste pesemise ja föönitamise elas ilusti üle, kuid saunaskäik tegi oma töö ja pärast seda olid juba selged kulumisjäljed näha. Kestis küüntel vaid Manhattani lakist vähem aega.”

Martina: “Pudel on tore, aga pintsel on imelik — õige käega lakkides on lihtne, aga teise käega lakkides juba raskem. Pidas kenasti terve nädalavahetuse vastu, aga esmaspäeval on näha mikroskoopilisi kriimukesi ja kulumisjälgi.”

Maybelline Mini Colorama

Toon: 06 Bubblicious
Hind: 3,10 (7,5 ml)

Anna: “Püsis üllatavalt hästi peal, esmaspäeval võis veel täiesti piinlikkust tundmata ringi jalutada. Küll aga tuhmus nädalavahetuse jooksul üpris palju ja muutus kriimuliseks.”

Kerttu: “Selline harju keskmine — koledaks ei läinud, aga tuhmimaks küll. Teisel päeval oli juba küüneotstest kulunud.”

Mari: “Pärast laupäevast nõudepesu pragunes inetult.”

Martina: “Kõikidest lakkidest kõige vähem apetiitne — seda nii värvi,pintsli kui tekstuuri poolest.”








Rimmel Professional Finish

Toon: 298 Pink Amazon
Hind: 4,20 (12 ml)
Lubadused pudelil: püsib kuni 10 päeva, ei kulu ega pragune

Anna: “Pintsel on mõnus ja konsistents suurepärane — lakk ei jää triibuliselt ja katab küünepinna hästi. Samas kaht õhukest kihti teha on raske ja lakk jääb küünel justkui liiga paksult. Püsivus pole väga kiita — esmaspäevaks on kriimud ja täkked peal ning otsad kulunud.

Kerttu: “Väga vahva pintsel — lühike vars ja mõnus matsakas hari. Ometi viiest lakist kõige kehvem — ehk seetõttu, et see oli mul nimetissõrmedel, aga teise päeva lõpus, kui kokkamised-kraamimised seljataga, oli küüneots lakist paljas.”

Mari: “Kõige ägedam pintsel, aga lakk kulus kõige rutem… ”

Martina: “Pintsel on äge! Esmaspäeval on lakil tillukesed kriimud ja kulumisjäljed.”

Sally Hansen Xtreme Wear Nail Color

Toon: Cherry Red
Hind: 6,40 (11,8 ml)

Anna: “Väga läikiv lakk, mis jääb küünel ühtlane ja sile. Ometi ei ela ka see lakk nädalavahetust korralikult üle ja esmaspäeval on otsast kulunud juba üpris mitu millimeetrit, küljelt on ka väike tükk lahti.”

Kerttu: “Teisel päeval hakkas otsast tasapisi kuluma, eriti paremal käel. Lootsin enamat. Tuhmus ka.”

Mari: “Ei jätnud mulle mingisugust muljet, ehkki tegu nimeka firmaga ja lakk peaks hea olema. Sauna ja ülejäänud nädalavahetust lakk veatult üle ei elanud.

Martina: “Hea pintsel ja tekstuur, nädalavahetuse püsis kenasti peal, aga esmaspäeval olid siiski kulumisjäljed näha.”






KOKKUVÕTE: Näib, et testist väljus võidukalt Bourjois’ küünelakk. Tõsi, see on teistest pea poole kallim, kuid tundub, et kui kasutada aktiivselt diagonaalset harjakest laki kohendamiseks ja kasutada ka alus- ja pealislakki, võiks see lakk üle elada terve nädala. Teise kohale tuli lakk, mis oli oma hinna poolest odavamate seas — Manhattani lakk tegi, mida lubas ja püüdis võidukalt ja veatult terve nädalavahetuse üle elada. Kolmandat kohta jäävad jagama Maybelline ja Sally Hansen ja viimaseks jäi seekord Rimmeli toodang. Kõik testijad armastasid selle värvi ja mõnusat pintslit ning tekstuuri, kuid kauapüsivusest ei saanud siin paraku juttu olla.
Tuleb tõdeda, siiski on tooteid, mille kvaliteedi kohta võib hinnangu anda juba hinnasilti vaadates, aga ka neid, mille eest on küsitud meeldivalt vaid võileiva hinda.