Esimene retsept kuivale näonahale: Hõõruda peeneks kaks aprikoosi, lisada üks munakollane, klaas kaerahelbeid ja pool tl mett. Segu peab seisma pool tundi kuni kaerahelbed muutuvad pehmeks. Seejärel kanda see näole, hoida peal umbes 20 min ja seejärel pesta maha.

Teine retsept kuivale näonahale: Võtta 2 spl kohupiima ning segada hulka 15 gr pärmi. Seejärel lasta segul seista ja lisada hulka üks spl õli ja 3-4 kreeka pähkli tuuma.Viimase sammuna tuleb kõik koostisosad omavahel läbi segada ja kanda näonahale. Maski hoida peal 15 min ja seejärel pesta nägu sooja veega.

Kolmas retsept kuivale näonahale: Kahele spl keefirile lisada juurde 1 munavalge, 2 spl maisijahu ja1 tl sinepiõli. Kanda näole ja 15 minuti pärast pesta maha sooja veega.

Neljas retsept kuivale näonahale: Peenestada 1 tl mandleid ning sedaga neid poole munakollasega. Seejärel lisada juurde pool tl oliivõli ja üks spl piima. Kanda näole ning hoida enne mahapesemist 15 min.

Viies retsept kuivale näonahale: Võtta seemnetest puhastatud kõrvitsatükk, tükeldada see omakorda väiksemateks juppideks ning keeta seda 15 min. Keedetud kõrvits peenestada ja lisada 1 spl kartulijahu ja pool tl sinepiõli. Saadud segu kanda näole ning hoida 15 min.

Maskid rasusele näonahale: Riivida kooritud keskmine kurk ja segada poole tl kookosõli ja 1 tl sidrunimahlaga. Lisada 1 spl valget savi. Saadud segu kanda näonahale ja pesta maha 15 min pärast.

Teine retsept rasusele näonahale: Võtta 1 spl 20 protsendilist hapukoort, lisada sellele 1 tl oliivõli, poolteist munakollast, 2 spl jahu. Segada eriti hoolikalt, et ei oleks jahutükikesi. Seejärel kanda mask 15 minutiks näole.

Allikas: Elukunst