Puhasta hellalt

Pese nägu leige veega, kuiva naha puhul on veel parem, kui puhastad seda vaid tooniku või näopiimaga ja väldid üldse vett. Kuum vesi lõhub naha loomulikku rasu-barjääri ning muudab selle pindmiselt kuivaks. Väldi ka tugevaid mehaanilisi koorijaid ja AHA-hapete liiga tihedat kasutamist, sest need muudavad naha õhemaks ja külmale vastuvõtlikumaks.

Vali rasvane kreem

Temperatuurimuutused, tuul ja küttekuiv toaõhk tekitavad muresid nagu õhetus, ketendus ja sügelus, paljudel ka lõhenenud huuled ja lõhkevad kapillaarid. Suurema rasvasisaldusega kreem või palsam kaitseb ja kasvatab naha looduslikku vastupanuvõimet. Ära unusta ka talvel päikesekaitset, eriti mägedes või päikesepaistelisemal päeval. Jumestuses on levinud viga oma kahvatust liiga tumedates toonides puudritega kompenseerimine. Kasuta parem valgust peegeldavat pliiatsit silmade all ja näo T-tsoonis.

Toida nahka sügavuti

Talvine pime aeg võimaldab nahahooldusesse lisada retinooli-põhised kreemid, mis on valgustundlikud ja ei sobi kasutamiseks päikselisel ajal. Retinool on A-vitamiini derivaat, mis on vananemisvastase toimega ning toimib eriti hästi öökreemides ja seerumites. Retinooli kasutamisega võiks alustada 25-30aastaselt. Talv on õige aeg seerumite kasutamiseks kreemi põhjana, et anda topeltkaitset ja toita nahka sügavuti.

Märka tervikut ja detaile

Kui vähegi võimalik, investeeri õhuniisutajasse. See aitab ennetada nii hingamisteede ärritusi kui toimib nahka niisutavalt ka välispidiselt. C- ja D-vitamiin, oomega-3 rasvad ja proteiinid on meie talvised naha kaitsjad seestpoolt — katsu neid oma toidulauda teadlikult lisada näiteks sidruni, kala, avokaado ja banaanide näol. Joo ohtralt vett või teesid — kaks liitrit vedelikku päevas teeb jumele imet. Ingveri ja kurkumi tee soojendavad sind seestpoolt ning on põletikuvastased abilised. Hoia ka kätekreem ja hügieeniline huulepulk talveperioodil usinalt kasutuses, hädasid ennetada on alati lihtsam kui neid ravida. Väldi paksude sallidega näo katmist — see ummistab ja tekitab auru jäätumist naha pinnal ning ärritusi. Mõõdukas karastus on aga nahale ergutav ja hea!

Ole loov

Kodune köögikapp on täis üllatusi! Üks ajatu ja tõhus retsept kortsude vastu: vahusta munavalge, lisa poole sidruni mahl ja supilusikatäis oliivõli. Pane nahale 20 minutiks ja värske efekt on garanteeritud. Meie lemmikuteks on ka piim näoveena slaavi ilu-varasalvest ning hapukoor, mesi ja kookosõli — taas võrratud ja lihtsad abilised naha hoolduseks ja niisutamiseks talvel. Silmaümbruste mikrokortsude ja nahatooni ühtlustamise jaoks aitab vana hea kurgiviil. Paarkümmend minutit laupäeva hommikul iseendale leiab igaüks.