Piisab, kui võtad need kuus asja oma igapäevarutiini:

1. Harja oma juukseid iga päev

Ja kindlasti harja neid põhjalikult enne pesemist, sest see eemaldab surnud naharakud, mis võivad muidu ummistada karvanääpsud ja juuste kasvamist takistada. Samuti parandab harjamine pea verevarustust ja viib juuksejuurtelt liigse rasu juustepikkusesse, nii neid niisutades. Kasuta naturaalset, näiteks seaharjastest juukseharja, sest plastik ei suuda õli enda külge haarata ja seda laiali viia.

2. Pese juukseid õrna šampooniga kahe või kolme päeva tagant

Kui sa pesed juukseid tihemini kui kahe päeva tagant, eemaldad sa juustest naturaalse rasu, mis juuste eest hoolitseb. Kui pesed aga liiga harva, koguneb pähe liiga palju surnud naharakke, mis takistab juuste kasvu. Kasuta sulfaadivaba šampooni.

3. Kasuta palsamit ka juuksejuurtel

Paljud panevad palsamit ainult juukseotstesse, sest arvavad, et juuksejuurtele pannes lähevad juuksed kiiremini mustaks. Vale puha — juuksejuured vajavad pärast pesu samuti niisutust, muidu nad muutuvad jõuetuks. Oluline on lihtsalt see, et palsam väga põhjalikult peast ära loputada.

4. Kasuta 2-3 korda nädalas peanahal essentsiõli

Juuste kasvu ergutab rosmariiniõli. Lavendli- ja teepuuõli võitlevad kõõmaga. Lihtsalt lisa mõni tilk essentsiõli näiteks oliiviõlisse või jojobaõlisse ja hõõru segu peanahale. Masseeri 2-3 minutit, et see korralikult imenduks ja jäta ööseks peanahale.

5. Kasuta kord kuus sügavpuhastavat šampooni

Igasugused juuksehooldusvahendid jätavad juustesse oma jäljed, mida kerge šampoon täielikult eemaldada ei suuda, nii et kord kuus on soovitav kasutada sügavpuhastavat šampooni. Juhul kui sa värvid oma juukseid, siis pea meeles, et sügavpuhastav šampoon eemaldab teatud määral ka värvi, nii et kasuta seda enne uut värvimist.

6. Koori peanahka kord kuus

Samuti nagu su näonahk ja keha vajavad koorimist, vajab seda ka peanahk. Peanaha koorija võid valmistada ka ise: võta paar tilka piparmündiõli, paar supilusikatääit oliiviõli ja pruuni suhkrut, sega need kokku ja kanna peanahale. Masseeri umber kolm minutit ja pese pea nagu harilikult.

Allikas: Prevention