Õunad sisaldavad alfahüdroksiidhapet, mis noorendab ja puhastab nahka. Niisutavate ja vananemisvastaste omaduste poolest teeb see õuna ideaalseks vahendiks kuivemale ja küpsemale nahale. Lisaks vitamiinidoosile annab õun nahale noorusliku elastsuse ja kaitseb ka UV-kiirte eest. Puude otsast või turult saadud säilitusainetevabade õuntega soovitame katsetada järgnevaid nahka hooldavaid protseduure:

Lihtne ja kiire kodune mask naha igapäevaseks toitmiseks: purusta õun ja lisa paar tilka mett. Lase 5-10 minutit mõjuda ja loputa.

Mask normaalsele nahale — purusta kooritud õun blenderis. Lisa üks teelusikatäis mett ja sega. Aseta 10 minutiks külmkappi, seejärel kanna segu näole. Lase 30 minutit mõjuda ja loputa.

Mask rasusele nahale — ega üks supilusikatäis õunamahla viie kuni kuue tilga laimi mahlaga. Kanna segu näole. Hoia 15 minutit ja pese külma veega.

Kuivale nahale — riivi üks õun ja pane külmkappi jahenema. Kanna riivitud õun 15 minutiks näole ja loputa jaheda veega.

Toitev nahahooldaja — eemalda ühelt õunalt temalt koor. Riivi või purusta õuna koor peeneks ja lisa 2 tilka kurgimahla ning 3 tilka mett. Kanna näole ja lase 15 minutit toimida. Loputa leige veega.

Nooruse mask — purusta kahvliga või blenderis pool küpset banaani ja ¼ õuna. Lisa üks teelusikatäis mett või jojoba õli. Sega hulka pool tassi kaerahelbeid. Kanna puhtale näole ja kaelale. Jäta 10-20 minutiks mõjuma. Loputa sooja veega. See mask nii niisutab, toniseerib kui ka koorib nahka. Mesi on suurepärane niisutaja ja omab ka antibakteriaalseid omadusi. Kaerahelbed niisutavad, leevendavad kuivust ja sügelust ning rahustavad põletikulist nahka.

Poore puhastava koorija tegemiseks tuleb püreestada üks värske õun ja lisada üks supilusikatäis suhkrut. Sega hoolega. Hoia sooja niisket rätikut 10 minutit näol, et poorid avaneksid. Seejärel eemalda õrna alkoholivaba näoveega nahalt rasu. Kui nahk on kuivanud, kanna õunapüree kergete ringjate liigutustega näole. Masseeri õrnalt. Loputa jaheda veega ja kasuta näotoonikut, et poore ahendada. Koorimist on soovitatav korrata iga päev või vähemalt kaks kuni kolm korda nädalas, et surnud naharakud ei koguneks.

Naha pleegitamiseks on õun üks tõhusamaid vahendeid. Heledama nahatooni saavutamiseks soovitame järgmist retsepti: purusta blenderis 3:2:2 vahekorras õuna, tomatit ja arbuusi. Lisa kolm tilka sidrunimahla. Kanna nahale ja hoia 10 minutit. Loputa.