1. probleem — juuste väljalangemine muutub krooniliseks

Inimese juuksekarva eluiga on 2-6 aastat. 90% meie juustest kasvab ja 10% on puhkeseisundis ning langeb seejärel välja. Pärast väljalangemist puhkab juuksesibul umbes 3 kuud ning seejärel hakkab kasvama uus juuksekarv.

Rootsi teadlased uurisid 800 naist ning avastasid, et enim juukseid on puhkeseisundis juulis, mis tähendab, et need langevad välja oktoobris ning hakkavad uuesti kasvama varakevadel. Selline aja jooksul välja kujunenud kasvumuster aitab meid kaitsta kuuma suvepäikese eest.

Ent juuste sügisesel väljalangemisel on veel põhjuseid:

  • sagedasem föönitamine
  • sooja toaõhu ja külma välisõhu vahetumine
  • karmid tuuleiilid, niiskus ja vihm

Mida teha?

Hakka võtma juuste väljalangemist takistavaid toidulisandeid juba suvel. Mida varem sa sellega alustad, seda suurem on tõenäosus, et vähem juukseid läheb puhkeseisundisse. Sügisesel ajal püüa vältida tihedat föönitamist ja juuste rätikuga hõõrumist, sest see põhjustab juuste murdumist.

Ilmselgelt on föönitamine vahel vältimatu — sellisel juhul kasuta kindlasti kuumakaitsetooteid, mis moodustavad juuksekarvadele kaitsva kihi, kaitsevad juukseid kuumuse kahjuliku mõju eest ning muudavad need terveks ja läikivaks.

2. probleem — staatiline elekter

Kohevad juuksed on küll enamasti ilusad, ent sügisel jääb vahel mulje nagu oleksid pikselöögi saanud. Seda seepärast, et tuul ja köetud õhk kuivatavad juukseid ning tekitavad staatilist elektrit. Lisaks võivad juuksed murduda, kui neid tihti kammitakse ja harjatakse.

Mida teha?

Kasuta niisutavaid juuksehooldustooteid ning väldi nailonist kamme ja harju. Õlisid sisaldavad tooted võivad vahel muuta juuksed rasvaseks, seega eelista kindlasti kergeid niisutavaid õlisid ja tooteid, mis sisaldavad mitut hooldavat õli, näiteks makadaamiaõli, mandliõli, viinamarjaseemneõli, kameelia- ja maruulaõli. Need niisutavad ja toidavad juukseid, aga ei muuda neid raskeks ega rasuseks.

3. probleem — sügelev peanahk

Kuum köetud õhk võib peanahka kuivatada. Nahk vastab sellele liigse rasueritusega ning tihti tekib sügelus, halvimal juhul ka kõõm. Sügelevat peanahka võib põhjustada ka konditsioneeritud õhuga ruumides viibimine, liiga tugevatoimeliste šampoonide kasutamine, liigsete juuksehooldusvahendite kasutamine ja kehv toitumine.

Mida teha?

Esimene reegel — ära süga pead. Sügamine kahjustab peanahka ning soodustab juuste väljalangemist. Teiseks, ära pese pead liiga kuuma veega, sest see kuivatab nahka. Kolmandaks, kasuta kõõmavastaseid tooteid, mis ühtlasi ka rahustavad ja niisutavad peanahka.

Kuna juuste väljalangemisel võib olla väga palju põhjuseid, võiksid nõu pidada asjatundjaga.
AVON pakub uuendatud juuksehooldustoodete sarja, mille loomisel on saadud inspiratsiooni teemantidest. Tooted on välja arendatud teadlaste uurimistööde põhjal ning võitlevad edukalt levinumate juuksemuredega. Juuste väljalangemise korral proovi Advance Techniques Supreme Oils sarja, kõõmavastast sarja ja kuumakaitsespreid. Lisainfo saamiseks võta ühendust ühega meie tuhandetest müügiesindajatest. Leia endale lähim AVONi müügiesindaja veebilehelt www.avon.ee!

Uuri lisa kogu juuksehooldustoodete sarja kohta siit.

Jaga
Kommentaarid