Internetipoe võludest on aru saanud nii meie suuremad, kui väiksemad moetootjad — alates hobikorras ehete valmistajatest, kuni tõeliste tippmoe loojateni. Kui ühelt poolt tundub, et internetipood on võimalus moodsalt ja mugavalt ostelda just moe tarbijatel, siis tegelikult on antud kanal kasulik ka disaineritele endale, kuna seeläbi luuakse võimalus pakkuda oma loomingut nii suuremale kui ka kaugemal asetsevale publikule.

Nii ongi muutunud üha olulisemaks ja ilmselt ka vajalikumaks virtuaalse poodlemise kanal nendele brändidele, kellel isiklik poeruum puudub. Siia seltskonda kuuluvad üldjuhul Eesti moedisainerid, kes tegutsevad oma ateljees, mitte isiklikul kaubanduspinnal. Praegusel hetkel saavad kohalikest moeloojatest oma e-poega särada näiteks Xenia Joost, Liina Stein, Anni Jürgenson, Helen Valk-Varavin ning ühise moetriona tegutsev Embassy of Fashion.

Moedisaineri Xenia Joosti sõnul sai e-pood avatud eesmärgiga, et ka väljaspool Tallinnat elavad inimesed saaksid tema brändi loominguga tutvuda ja seda mugavalt soetada. “Kindlasti on meie klient rohkem orienteeritud butiikides ostlemisele ning eraviisilisele klienditeenindusele, kui e-poes šoppamisele. Kuid sellele vaatamata pakub e-pood meeldivat müügitoetust, täites korraga nii müügipunkti, kui toodete tutvustamise eesmärki,” nentis ta. Lisaks kodumaistele moearmastajatele saavad eespool nimetatud märkide loomingut tellida ka nende välismaised austajad.

Sama suuna on võtnud ka kiiresti populaarsust kogunud kodumaine e-pood Siison.ee, kust leiab juba praegu maailma suurima valiku eestimaiste disainerite loomingut. Esindatud on sellised tuntud brändid nagu Tallinn Dolls, Xenia Joost, Lilli Jahilo, Liina Stein, VARKKI, Projekt, MiNU, Besty ja paljud teised.

Seega, naised — šoppama!