Arstidel kulus kaks aastat, et Victoriale õige diagnoos panna. Esmalt ei saadud aru, mis naisel palavikku ja kehva enesetunnet põhjustab.

Siis hakkas mädanema tema suur varvas ning järk-järgult ka kõik järgmised ning arstidel ei olnud muud valikut kui Victoria elu päästmiseks kõik varbad viie aasta jooksul amputeerida.

Daily Mailile kirjeldab 29aastane naine oma kogemust nii: “Tais puhkamas käies otsustasin külastada kalaspaad. Ei mõelnud pikemalt, sest koht nägi viisakas ja puhas välja ja vaatasin pealt, kuidas omanik basseini tööle pani.”

Victorial oli teismeeas juhtunud õnnetuse tõttu juba pool suurest varbast amputeeritud — sinna jäi sisse tükike klaasikillust, mis varba lõpuks mädanema ajas ja põletik levis lausa luuni. Tõenäoliselt pääses kalaspaast saadud pisik just selle haava kaudu Victoria kehasse ning mädandas ära allesjäänud suure varba ning sõi ära varbaluu. Läks kaks aastat enne, kui arstid aru said, mis Victorial tegelikult viga on.

Naise piinad suure varba eemaldamisega ei lõppenud — suure varbata kõndimine pani liiga suure surve teistele varvastele. Varvaste alla tekkis haavand, mis läks mädanema ja naine jäi ilma veel ühest varbast.

Järgmised kaks aastat möödusid viperusteta ja Victoria harjus kolme varbaga, kuid siis haigestus ta uuesti ja jäi ilma järgmisest kahest varbast. Aastal 2017 tuli eemaldada ka väike varvas, sest nakkus oli ka sinna levinud.

Nüüd peab naine olema eriti hoolikas ja iga päev oma jalgu kontrollima, sest kui bakter veelgi edasi levib, võib ta ilma jääda tervest jalast!

Shewanella bakterit leidub nii soolases kui magedas vees ja tavaliselt ta inimesele ohtu ei kujuta. Nõrgema immuunsüsteemiga inimestel võib ta põhjustada kõrvapõletikku või mädapaiseid ja põhjustada põletikke väiksemates haavakestes. Just haavakeste või seedesüsteemi kaudu shewanella inimese kehasse jõuabki. Enim levinud on see soojemas kliimas, aga see pole reegel — 2013ndal aastal esinesid haigusjuhtumid näiteks Taanis, Lõuna-Aafrikas, Belgias, Indias, Taiwanis. Üldiselt allub shewanella antibiootikumiravile, kuid mõned vormid võivad olla penitsilliinile allumatud.